Tabu
Image default
Hobby Slider

Fotografie Cristiana Apostol – Despre utilitate

IR - Cristiana Apostol (2)Text & Foto: Cristiana Apostol

 

Ce cunoastem despre fotografia in infrarosu? Ca fotografi, da, sigur, stim cum functioneaza. Stim despre lungimi de unda, filtre, conversii. Ca si consumatori de imagine, la un nivel foarte de baza, in mod instinctiv, fie ne place mult, fie detestam stilul. Nu cred ca exista o cale de a fi indiferent in legatura cu subiectul. Stim ca IR - Cristiana Apostol (4)nu este ceva “real”. Dar aici vine diferenta dintre privitori: am fi interesati de o imagine ireala? Sau am desconsidera-o, ca fiind “falsa”, “de plastic”, “o minciuna frumoasa dar totusi, o minciuna”?

Cred ca sunt intrebari pe care ni le-am pus, intr-un fel sau altul, la un moment dat. Asadar, intr-un context in care fotografia isi pierde din credibilitate din cauza interferarii in post-procesare (post-procesare care ar putea fi facuta si in laboratorul clasic, pe film), mai merita sa urmaresti, ca fotograf, un tip de imagine care pare, direct din aparat, post-procesat enorm?

Despre Cristiana

Arta Cristinei te va purta spre cele mai indepartate taramuri ascunse in sufletul tau, nedescoperite pana in punctul in care iei contact pentru prima data cu fotografiile acesteia: spre taramuri inzapezite ori cufundate in soare, spre taramuri inundate ori aride. Orice taram fotografiat spune o poveste, povestea unui suflet, surprinsa cu atata dedicare si pasiune prin obiectivul unui aparat de fotografiat. Lumea capata o alta nuanta. Perfectiunea devine posibila.

Fotografia in care Cristina se specializeaza de cativa ani este cea subacvatica, in scop artistic, “tocmai pentru ca este o provocare”, dupa cum tocmai aceasta o spune. Fotografia subacvatica inglobeaza farmecul si ineditul lumii de sub ape, iar pe cat de spectaculoase sunt fotografiile, pe atat de greu e procedeul ce duce, in cele din urma, la rezultatul finit. De la stabilizarea aparatului si pana la iluminarea cadrului, tehnica este una destul de complicata, in spatele careia se afla ani de exercitiu. Daca intr-un studio foto comunicarea cu modelul este una cat se poate usoara, in apa lucrurile se schimba: totul trebuie prestabilit, iar odata inceputa sesiunea foto totul se reduce la mima, intuitie si multa atentie. Linistea dainuie in ape. Daca privim fotografiile Cristinei, putem spune fara sa gresim: nimic nu este greu cand iubesti ceea ce faci!

IR - Cristiana Apostol (1)

ARTICOLE SIMILARE

Cate Blanchett va prezida juriul internaţional al Festivalului de Film de la Veneţia

Andreea Damian

Cărți captivante de citit acasă

Andreea Damian

Melania Trump la 50 de ani: cum a devenit un fashion icon

Andreea Damian

Secrete pentru frumusete de la vedete de peste 30 de ani

realitatea

Unei soprane britanice i s-a cerut să-și schimbe rochia “pro-UE” înainte de concert

realitatea

Crush si Alexandra Ungureanu lanseaza noul single – „C’est la vie”!

realitatea

Scrie un comentariu