Tabu
HobbySlider

Fotografie cu Sorin Onisor – credinta in Maramures

Maramures este una din putinele zone in care traditia este nepatata. Maramuresenii sunt oameni sufletisti si credinciosi.

Astazi va vom arata cateva poze ale artistului Sorin Onisor, in care este subliniata credinta localnicilor din Maramures. Puteti observa, in unele fotografii expresivitatea oamenilor si faptul ca sunt adevarati credinciosi, iar in altele veti vedea frumusetea locului si a lacasurilor de cult.

Bucurati-va de natura

Natura ne uimeste de fiecare data daca avem rabdarea sa o privim si sa o ascultam, fie ca ne aflam in Bucovina, Maramures, Brasov, Tulcea sau oricare alta parte a tarii. Bucurati-va de fiecare moment al zilei si al noptii si de frumusetea lor. Rasaritul ne invaluie cu lumina lui mangaietoare, pranzul este mult mai frumos la umbra unui copac, linistea dupa amiezii ne ajuta sa ne relaxam, apusul ne aduce calmul, iar noaptea este atat de profunda sub un cer instelat incat nici nu simti oboseala acumulata. In aceasta serie ochii de sunt incantati cu peisaje din Maramures.

Despre Sorin Onisor

Sorin si-a descoperit dragostea fata de fotografie in 2003, cu ajutorul unui prieten care i-a facut cadou un aparat Kodak mic, pe film. Nascut si crescut la sat, artistul surprinde prin fotografiile sale puritatea satelor romanesti si a oamenilor de acolo, departe de tehnologii avansate si zumzetul oraselor.

Prin lucrarile sale, Sorin Onisor, va va purta inapoi in timp pentru a descoperi o Romanie frumoasa, arhaica, in care satul romanesc se pastreaza nealterat, pur si original.

Intr-un interviu, fotograful a  declarat ca: “satele romanesti sunt probabil tot ce mai avem autentic si mai frumos, in tara asta. Atat satele, locuitorii lor cat si peisajele care inconjoara aceste sate, sunt ceva propriu poporului roman si Romaniei si care lipseste cu desavarsire in cea mai mare parte a Europei si mai ales in vestul acesteia.”

Din 2009, Sorin Onisor a creat workshop-uri de fotografie, in care participantii pot invata de la el aceasta arta si pot explora meleagurile romanesti.

Noi va uram vizionare placuta!

Foto: Sorin Onisor

ARTICOLE SIMILARE

Avertizare de „supradoză cu zahăr” în sezonul băuturilor calde festive

realitatea

Alina Sorescu, imagini inedite pe Instagram după ce s-a aflat că Alexandru Ciucu i-a intentat un proces

Andreea Damian

Cum se simte Horațiu Mălăele după ce a fost infectat cu coronavirus

Tabu Tabu

Cum sunt alinate durerile la un cabinet de kinetoterapie

realitatea

Actriță celebră, violată de tatăl vitreg până la 14 ani. Dezvăluiri cutremurătoare

Andreea Damian

Anunțul făcut de Antonia și Alex Velea! Fanii lor sunt în extaz

Andreea Damian

Scrie un comentariu