Home > Hobby > Fotografie cu Sorin Onisor – Moldova (episodul 4)

Fotografie cu Sorin Onisor – Moldova (episodul 4)

Atat in Moldova, cat si in alte zone ale tarii noastre, locuintele sunt vopsite in diverse culori, evitandu-se monotonia oraselor gri. Frumusetea satelor romanesti este redata si de multitudinea de culori.

De asemenea, oamenii sunt mult mai apropiati de natura, se bucura si se folosesc mult mai mult de ea dezvoltand, astfel, un stil de viata mult mai sanatos decat la oras.

Bucurati-va de natura

Natura ne uimeste de fiecare data daca avem rabdarea sa o privim si sa o ascultam, fie ca vorbim despre Moldova, Transilvania, Muntenia sau Dobrogea. Bucurati-va de fiecare moment al zilei si al noptii si de frumusetea lor. Rasaritul ne invaluie cu lumina lui mangaietoare, pranzul este mult mai frumos la umbra unui copac, linistea dupa amiezii ne ajuta sa ne relaxam, apusul ne aduce calmul, iar noaptea este atat de profunda sub un cer instelat incat nici nu simti oboseala acumulata.

Despre Sorin Onisor

Sorin si-a descoperit dragostea fata de fotografie in 2003, cu ajutorul unui prieten care i-a facut cadou un aparat Kodak mic, pe film. Nascut si crescut la sat, artistul surprinde prin fotografiile sale puritatea satelor romanesti si a oamenilor de acolo, departe de tehnologii avansate si zumzetul oraselor.

Prin lucrarile sale, Sorin Onisor, va va purta inapoi in timp pentru a descoperi o Romanie frumoasa, arhaica, in care satul romanesc se pastreaza nealterat, pur si original.

Intr-un interviu, fotograful a  declarat ca: “satele romanesti sunt probabil tot ce mai avem autentic si mai frumos, in tara asta. Atat satele, locuitorii lor cat si peisajele care inconjoara aceste sate, sunt ceva propriu poporului roman si Romaniei si care lipseste cu desavarsire in cea mai mare parte a Europei si mai ales in vestul acesteia.”

Din 2009, Sorin Onisor a creat workshop-uri de fotografie, in care participantii pot invata de la el aceasta arta si pot explora meleagurile romanesti.

Foto: Sorin Onisor

Vezi si:

http://www.tabu.ro/fotografie-sorin-onisor-maroc-2/

http://www.tabu.ro/fotografie-sorin-onisor-despre-oameni-si-batranete/

http://www.tabu.ro/fotografie-sorin-onisor-toscana-3/

 

Articole asemanatoare
Cum te poti pregati pentru o sedinta foto profesionala
Fotografii si calatorii de colectie intr-o cariera de succes
Vara in Romania vazuta prin obiectivul lui Sorin Onisor
Mestesuguri – fotografii de Sorin Onisor

Loading...

Comenteaza acest articol

Fotografie cu Sorin Onisor – Moldova (episodul 4)

by realitatea   1 min
0