Home > Hobby > Fotografie Sorin Onisor – Despre oameni

Fotografie Sorin Onisor – Despre oameni

Sorin Onisor, prin fotografie, ne arata viata satului romanesc si ne poarta prin locuri in care multi nu am ajuns si poate nici nu vom ajunge. Saracia satelor romanesti este reflectata in aceasta serie de fotografie, dar nu ii opreste pe oameni sa fie veseli.

Oamenii din satele romanesti, desi majoritatea sunt saraci, de cele mai multe ori sunt mai fericiti decat noi, cei din oras, unde stresul cotidian ne predomina chiar si momentele de distractie. Ei reusesc sa guste bucuria in stare pura, cu toate ca depun poate chiar mai mult efort in munca lor.

Copiii de la tara au parte de o copilarie adevarata, fara tablete, telefoane mobile sau computere.

Despre Sorin Onisor

Sorin si-a descoperit dragostea fata de fotografie in 2003, cu ajutorul unui prieten care i-a facut cadou un aparat Kodak mic, pe film. Nascut si crescut la sat, artistul surprinde prin fotografiile sale puritatea satelor romanesti si a oamenilor de acolo, departe de tehnologii avansate si zumzetul oraselor.

Prin lucrarile sale, Sorin Onisor, va va purta inapoi in timp pentru a descoperi o Romanie frumoasa, arhaica, in care satul romanesc se pastreaza nealterat, pur si original.

Intr-un interviu, fotograful a  declarat ca: “satele romanesti sunt probabil tot ce mai avem autentic si mai frumos, in tara asta. Atat satele, locuitorii lor cat si peisajele care inconjoara aceste sate, sunt ceva propriu poporului roman si Romaniei si care lipseste cu desavarsire in cea mai mare parte a Europei si mai ales in vestul acesteia.”

Din 2009, Sorin Onisor a creat workshop-uri de fotografie, in care participantii pot invata de la el aceasta arta si pot explora meleagurile romanesti.

Foto: Sorin Onisor

 

 

Articole asemanatoare
fotografie
De ce vedem în culori această fotografie alb-negru
Cum te poti pregati pentru o sedinta foto profesionala
Fotografii si calatorii de colectie intr-o cariera de succes
Vara in Romania vazuta prin obiectivul lui Sorin Onisor

Comenteaza acest articol

Fotografie Sorin Onisor – Despre oameni

by realitatea   1 min
0