Home > Hobby > Fotografie Sorin Onisor – Despre oameni

Fotografie Sorin Onisor – Despre oameni

Saracia din satele romanesti nu este o noutate pentru nimeni, dar poate ar fi bine, din cand in cand, sa ne gandim si la acesti oameni si la cum am putea sa ii ajutam. In momentul in care vietile noastre devin grele din cauza stresului, trebuie sa ne amintim ca sunt oameni mai chinuiti decat noi.

Sorin Onisor a surprins in fotografiile sale cateva din familiile sarace din tara noastra. Noi ii apreciem efortul pe care il depune pentru a ajuta aceste suflete, majoritatea nevinovate.

Despre Sorin Onisor

Sorin si-a descoperit dragostea fata de fotografie in 2003, cu ajutorul unui prieten care i-a facut cadou un aparat Kodak mic, pe film. Nascut si crescut la sat, artistul surprinde prin fotografiile sale puritatea satelor romanesti si a oamenilor de acolo, departe de tehnologii avansate si zumzetul oraselor.

Prin lucrarile sale, Sorin Onisor, va va purta inapoi in timp pentru a descoperi o Romanie frumoasa, arhaica, in care satul romanesc se pastreaza nealterat, pur si original.

Intr-un interviu, fotograful a  declarat ca: “satele romanesti sunt probabil tot ce mai avem autentic si mai frumos, in tara asta. Atat satele, locuitorii lor cat si peisajele care inconjoara aceste sate, sunt ceva propriu poporului roman si Romaniei si care lipseste cu desavarsire in cea mai mare parte a Europei si mai ales in vestul acesteia.”

Din 2009, Sorin Onisor a creat workshop-uri de fotografie, in care participantii pot invata de la el aceasta arta si pot explora meleagurile romanesti.

Foto: Sorin Onisor

Articole asemanatoare
Cum își mai bat joc oamenii de mediu: record de elefanți morți în 2019, în Sri Lanka
fotografie
De ce vedem în culori această fotografie alb-negru
Sunetul deranjant al vocii umane poate remodela un ecosistem sălbatic în întregime
Oamenii au șters de pe fața Pământului 60% dintre speciile de animale începând cu anul 1970

Comenteaza acest articol

Fotografie Sorin Onisor – Despre oameni

by realitatea   1 min
0