Home > Hobby > Fotografie Sorin Onisor – Despre oameni

Fotografie Sorin Onisor – Despre oameni

Saptamana aceasta incepem o serie noua, de data aceasta inlocuind zonele din tara noastra sau din afara ei, cu fotografii care surprind oamenii din sate sau orase din Romania.

Sorin Onisor a surprins foarte bine emotiile si expresiile acestor oameni, iar aceste fotografii ne sugereaza o parte din povestile lor de viata.

Sorin Onisor, in expeditiile sale foto, a surprins diversi oameni, din satele romanesti. Puteti observa in aceste fotografii o parte din povestile lor de viata, una destul de grea si pentru unii ingreunata de lipsurile materiale.

Despre Sorin Onisor

Sorin si-a descoperit dragostea fata de fotografie in 2003, cu ajutorul unui prieten care i-a facut cadou un aparat Kodak mic, pe film. Nascut si crescut la sat, artistul surprinde prin fotografiile sale puritatea satelor romanesti si a oamenilor de acolo, departe de tehnologii avansate si zumzetul oraselor.

Prin lucrarile sale, Sorin Onisor, va va purta inapoi in timp pentru a descoperi o Romanie frumoasa, arhaica, in care satul romanesc se pastreaza nealterat, pur si original.

Intr-un interviu, fotograful a  declarat ca: “satele romanesti sunt probabil tot ce mai avem autentic si mai frumos, in tara asta. Atat satele, locuitorii lor cat si peisajele care inconjoara aceste sate, sunt ceva propriu poporului roman si Romaniei si care lipseste cu desavarsire in cea mai mare parte a Europei si mai ales in vestul acesteia.”

Din 2009, Sorin Onisor a creat workshop-uri de fotografie, in care participantii pot invata de la el aceasta arta si pot explora meleagurile romanesti.

Articole asemanatoare
Cum își mai bat joc oamenii de mediu: record de elefanți morți în 2019, în Sri Lanka
fotografie
De ce vedem în culori această fotografie alb-negru
Sunetul deranjant al vocii umane poate remodela un ecosistem sălbatic în întregime
Oamenii au șters de pe fața Pământului 60% dintre speciile de animale începând cu anul 1970

Comenteaza acest articol

Fotografie Sorin Onisor – Despre oameni

by realitatea   1 min
0