Dacă există un anotimp preferat al fructelor, acela e cu siguranţă vara. În ce alt anotimp ai mai văzut aşa mare varietate de fructe zemoase şi delicioase? În sezonul cald găseşti aproape orice fruct doreşti, de la clasicele mere şi pere şi până la cireşe, caise sau pepene. În plus, gustul lor dulce şi fresh e numai bun pentru deserturi sau salate preparate-n casă.
Vrei să prepari reţete savuroase cu fructe vara aceasta? Iată cu ce poţi să începi:
Salată cu piersici şi brânză Feta
Dacă ai poftă de o reţetă fresh de vară, merită să încerci combinaţia fresh de salată verde, piersică sau nectarina şi brânză Feta. O astfel de salată va fi un prânz sau o cină excelentă în zilele călduroase de vară, unde mai pui că se prepară rapid şi se poate adapta pentru toate nevoile alimentare.
Iată de ce ai nevoie ca să prepari 4 porţii de salată:
o salată verde
o ceapă mică roşie
2 piersici/nectarine
100 de grame brânză Feta sfărâmată
Zeamă de la o lămâie mică
3-4 linguri ulei de măsline
Spală şi taie salată, ceapă şi piersicile după preferinţe. Mai apoi, amestecă-le cu brânză Feta, zeamă de lămâie şi uleiul de măsline. Adăugă sare şi piper după gust.
Dacă vrei să adaugi şi o sursă de proteină în această salată, foloseşte somon afumat, somon la grătar său piept de pui la grătar. În cazul în care ai nevoie de o sursă de carbohidraţi, adauga quinoa sau couscous fiert ori serveşte salata cu pâine/lipii.
Salată de crudităţi cu măr
Una dintre cele mai fresh şi slab calorice reţete pe care le poţi încerca, salată de crudităţi nu te dezamăgeşte când ai poftă de ceva răcoritor. Ca să dai salatei o aromă dulce, poţi combina legumele cu un fruct, precum mărul. Mărul merge de minune în reţetele de salată de crudităţi, unde mai pui că are un preţ prietenos şi se găseşte pe tot parcursul anului.
Pentru 4 porţii de salată de crudităţi ai nevoie de următoarele produse:
o ţelina medie (rădăcina)
3 morcovi
o ridiche neagră
un măr
Ca să obţii o salată de crudităţi gata de servit, tot ce trebuie să faci este să dai pe razătoare sau să pui în maruntitor ţelina, morcovii, ridichea şi mărul. Salată se poate servi ca atare, cu ulei, sare şi piper ori îi poţi adăuga un dressing. Dressing-ul pe bază de iaurt, ierburi aromatice şi/sau usturoi merge de minune.
Salată de crudităţi se poate servi alături de grătar, orez sau sandwich-uri. Merge şi dimineaţa, la micul dejun, lângă omletă, ouă fierte sau ouă ochi. De asemenea, poţi pune salată de crudităţi în sandwich-uri ori shaorma de casă.
Tips & tricks ca să găteşti cu spor
Ca să găteşti şi să pregăteşti reţetele preferate uşor şi fără bătăi de cap, iată ce trucuri poţi pune în aplicare:
- Păstrează aspiratorul vertical la îndemână. Aspiratorul vertical îţi e cel mai bun prieten când vrei să cureţi rapid bucătăria. Poţi să foloseşti un aspirator vertical care include şi un aspirator de mână. Aspiratorul vertical e perfect pentru podele, iar cel de mâna se pretează pentru blat de lucru sau masă. Un aspirator Dyson e o variantă excelenta dacă vrei un model performant.
- Pregăteşte ingredientele în avans. Când pregăteşti ingredientele în avans, munca devine mult mai uşoară. Fă-ţi un obicei din a pregăti ingredientele pe blatul de lucru înainte de a începe să găteşti.
- Foloseşte şerveţele umede pentru bucătărie. Cu şerveţelele umede pentru bucătărie cureţi rapid blatul de lucru, masa sau podeaua, mai ales când e vorba de pete de mici dimensiuni.
Ia-ţi inspiraţia din reţetele de mai sus ca să prepari bunătăţi cât ai bate din palme. Fructele sunt bogate în fibre, vitamine şi minerale, iar avantajul lor este că le poţi folosi atât pentru deserturi, cât şi pentru preparate sărate, precum salatele. Alege ori de câte ori ai ocazia fructe proaspete, de sezon şi foloseşte-le în reţete hrănitoare şi gustoase.
Sursa: Tabu.RO