Home > Vedete > Uite cat de frumoasa era cealalta actrita VIOLETA ANDREI! Galerie FOTO

Uite cat de frumoasa era cealalta actrita VIOLETA ANDREI! Galerie FOTO

Lumea e ravasita de vestea disparitiei tragice a tinerei actrite (22 ani) Violeta Andrei. In toiul acestei emotii, unii au facut o confuzie de nume: mai exista o actrita Violeta Andrei, care a facut cariera cu cateva decenii in urma, dar care a avut de suferit de pe urma …frumusetii ei, fiind si sotia fostului ministru de externe Stefan Andrei. Personal Elena Ceausescu o prigonea si-i interzicea, de pilda, prezenta la evenimentele oficiale la care protocolul ar fi cerut ca sotia unui ministru de externe sa fie de fata. La un moment dat, nici in filme nu mai avea voie Violeta Andrei sa apara, fiindu-i permis doar sa dubleze actrite care nu vorbeau bine romaneste, de pilda pe Ana Szeles, o unguroaica cunoscuta mai ales nu doar ca una dintre sotiile lui Florin Piersic, ci si ca una dintre cele mai sexy blonde ale anilor ’70.

Iata si biografia ei, conform www.cinemagia.ro:

Actriţa Violeta Andrei s-a născut la 4 august 1948, in Braşov.
A absolvit Institutul de Arta Teatrală si Cinematografică in anul 1965 si a debutat la Teatrul Giuleşti, actualul Teatru Odeon, apoi a jucat pe scena Teatrului Lucia Sturdza Bulandra din capitală. A interpretat zeci de roluri, printre care Roxana din Cyrano de Bergerac de Edmond Rostand, Ana Petrovna in Ivanov de A.P. Cehov, Ilona din Joc de pisici de Orkeny Istvan, Laura din Menajeria de sticla de Tennessee Williams, Dana din Ancheta asupra unui tânăr care nu a făcut nimic de Adrian Dohotaru, Elmira din Tartuffe de Moliere, Madeleine Bejart din Cabala bigotilor de Mihail Bulgakov, etc.
S-a căsătorit din facultate cu Ştefan Andrei, fost ministru de Externe, iar in 1990 a fost îndepărtată din Teatrul Bulandra.
A debutat in cinematografie in 1966, cu filmul Golgota si a jucat apoi in peste 60 de filme româneşti, dar si in filme străine.
La televiziune a jucat in seriale ca Muşatinii, Saltimbacii, Neînfricaţii, Un august in flăcări, Amantul marii doamne Dracula, Lumini si umbre, Păcatele Evei (2005 ).
A înregistrat zeci de cântece la radio, are un disc numit Muzica din film – Violeta Andrei, a cântat pentru coloana muzicala a filmelor Veronica si Veronica se întoarce.

…Iata cat de frumoasa era aceasta actrita!


Loading...

Comenteaza acest articol

Uite cat de frumoasa era cealalta actrita VIOLETA ANDREI! Galerie FOTO

by   1 min
2