Home > beauty > Frumuseţe toxică – Ce cosmetice să eviţi

Frumuseţe toxică – Ce cosmetice să eviţi

„Natural” şi „organic” sunt termeni care au rezonanţă în descrierea multor produse cosmetice, transformându-le, chiar, în concepte banale. Dar, de fapt, puţine produse sunt naturale sau organice. Trebuie să te transformi într-un detectiv care îşi apără pielea şi să citesti eticheta cosmeticelor pe care vrei sa le achiziţionezi. Rafturile sunt pline, resursele de timp putine. Iată ce cosmetice trebuie să eviţi, fiind toxice, implicit nocive pentru pielea ta!

Cosmeticele care conţin:

1. Talc – Este un ingredient la fel de toxic ca azbestul. Se găseşte, de regulă, în fardul de ochi, pudra pentru copii, pudra de faţă şi în alte produse cosmetice ce au calităţi absorbante.

2. Parabeni (parabens) – Au calităţi similare cu ale estrogenului şi metilului şi sunt folosiţi în compoziţia multor produse cosmetice de îngrijire a pielii, pe post de conservant.

3. Propylene glycol – Folosit ca ingredient în deodorante şi uleiuri de masaj, este regăsit şi în soluţii pentru maşină, precum antigelul. Maşina şi pielea ta se dau cu aceeaşi soluţie. Cât de bine sună?

4. Ulei mineral – Este un ulei brut obţinut prin distilarea petrolului pentru a produce benzină. Uleiul mineral este folosit în realizarea loţiunilor pentru copii, cremelor reci şi unguentelor.

5. Sodium lauryl sulfate – Unul dintre cele mai periculoase ingrediente folosite în compoziţia produselor cosmetice, dar şi în soluţiile de curăţare pentru podele, degresanţi pentru motor şi soluţii de curăţare a maşinii.

6. Ftalaţii (phthalates) – Un grup de substanţe chimice ce perturbă sistemul endocrin şi este utilizat în produsele pentru îngrijire personală.


5 Responses

  1. Pingback : Frumuseţe toxică – Ce cosmetice să eviţi | Elodia

  2. Andreea

    Produsele de beauty nu sunt intotdeauna suficiente pentru a ne face sa aratam si sa ne simtim mai bine in pielea noastra. Masajul cu uleiuri esentiale este o parte importanta a ritualului meu zilnic de ingrijire, mai ales de cand am descoperit uleiul cu lavanda de la Weleda. Acesta este un ulei relaxant care imi ofera exact ceea ce am nevoie dupa o zi incarcata la birou: relaxare, tonifiere si multa energie.

  3. anda

    atentie la ce cosmetice cumparati!! http:// newsbv. ro/2012/atentie-fetelor-topul-produselor-cosmetice-otravite-piata/

  4. bubble shooter net

    Hey there, this is actually a nice article. You have my vote for this and also I will bookmark your blog now.

Comenteaza acest articol

Frumuseţe toxică – Ce cosmetice să eviţi

by   1 min
5