Tabu
BEAUTYSlider

Frumusețea minimalistă – cum să înțelegem și să adoptăm această nouă tendință

Frumuseţea minimalistă se traduce prin puține ingrediente în rutina de beauty, o formulă multifuncțională, post cosmetic, spune-i cum vrei. Frumuseţea minimalistă înseamnă adoptarea unei rutine simplificate de îngrijire corporală şi înfrumusețare eficientă, rapidă.

Frumusețea minimalistă este exact opusul stratificării coreene și al stratificării multiple a diferitelor tratamente. Această tendință reflectă filosofia actuală a revenirii la elementele de bază. Un nou stil de viață, care necesită o sortare drastică atât în ​​tipul de produse alese, cât și în modul de utilizare a acestora.

O listă scurtă

Recent, multe mărci se bazează pe o listă scurtă de ingrediente. Interesul? Limitați numărul de ingrediente active și molecule pe care le aplicăm pe piele în fiecare zi. Este ca și cum formulatorii ar fi reușit în cele din urmă să obțină îngrijirea chintesențială utilizând nu cel mai mult, ci cele mai puține ingrediente posibile. Ceea ce nu este un lucru atât de ușor. De exemplu, a limita sau chiar a nu mai folosi conservanți înseamnă a inventa un nou tip de formulă (pulbere, fără apă) sau un nou ambalaj, pentru a garanta siguranța îngrijirii păstrând în același timp rezultatele pe piele.

Explicația expertului Cyrille Telinge: Pielea este o ușă deschisă către interiorul corpului nostru. Tot ce se depune se găsește direct în sânge, grăsimi, lapte matern … Pielea nu are filtru și absoarbe totul, nu știe cum să biodegradeze anumite ingrediente sintetice … le stochează. Unele studii arată că toate femeile păstrează molecule în ele, cel puțin 20 în mod continuu, dintre care unele sunt problematice.”

Știind că nu folosim un singur produs pe zi, acumularea numărului de ingrediente crește. Un studiu de referință menționează că o femeie folosește în medie 16 produse pe zi (inclusiv pastă de dinți și șampon), comparativ cu 8 pentru bărbați și 6 pentru bebeluși. Un produs care conține în medie 25 de ingrediente cosmetice, calculul se face rapid.

Limitați numărul de produse

Frumusețea minimalistă susține, de asemenea, limitarea numărului de produse utilizate, în special pentru a evita acumularea straturilor de conservanți. Unele mărci oferă consumatorilor să cumpere mai puține produse, dar produse mai bine direcționate în funcție de nevoile pielii (strălucire, hidratare, anti îmbătrânire). A cumpăra mai puțin, dar mai bine este unul dintre principiile frumuseții minimaliste. Un demachiant „bun”, un ulei vegetal multifuncțional, o cremă hidratantă care se potrivește cu tipul de piele, o cură țintită și un produs versatil. Ar putea fi timpul să o invitați pe Marie Kondo să aranjeze lucrurile pe rafturile din baie.

„Postul” pielii

Ai auzit de „postul cosmetic”? Această nouă tendință este, la fel ca postul alimentar, o modalitate de a lua o pauză totală sau parțială de la rutina ta de frumusețe. Acest lucru permite pielii să-și recapete funcțiile esențiale și să se protejeze. Două soluții sunt posibile în acest post cosmetic. „Un post total, pentru un weekend întreg, de exemplu, nimic nu se aplică deloc pe pielea ta. Sau, sugerează Cyrille Telinge, un post intermitent, în fiecare a treia seară, după demachiere, nu se aplică nimic, fără cremă de noapte sau altele. Astfel, pielea își recâștigă echilibrul. La fel ca în toate tendințele, este important să rămâneți la curent cu propriile nevoi și cu cerințele pielii.

ARTICOLE SIMILARE

Cum reușește Jennifer Lopez să-și ascundă anii. Secretul împotriva ridurilor

Andreea Damian

Roma impune reguli drastice pentru turiștii prost-crescuți

Andreea Damian

New couple alert! Mădălina Ghenea se iubește cu un fotbalist, cu 12 ani mai tânăr decât ea

Andreea Damian

Folosim sau nu săpunul? Unii oameni se spală mai puțin iar experții explică de ce

Andreea Damian

Acupunctură | Cele 5 puncte din corpul tău care reduc migrenele

Andreea Damian

Julia Chelaru se mărită din nou. Cine este bărbatul alături de care și-a refăcut viața

Andreea Damian

Scrie un comentariu