Home > beauty > Frumusețea nu este doar apanajul vedetelor

Frumusețea nu este doar apanajul vedetelor

Primul pas: respecta câteva reguli pentru un ten sănătos.

1. Demachierea
Folosirea unui demachiant special pentru ochi este foarte importantă. Pleoapele tale vor fi curățate delicat și vei “pregăti terenul” pentru aplicarea cremei de contur anti-age. Pentru față, încearcă un lichid spumant delicat, aplicat pe o discheta de bumbac. Apoi clătește-te cu apa calduță, apă minerală sau ceai de brusture și gălbenele.

2. Tonifierea
Pentru a îndeparta urmele de machiaj și pentru a-ți curăța porii, este importantă aplicarea unui tonic delicat, potrivit tipului de ten. Loțiunile astringente, pe baza de mușețel, struguri și mentol sunt de regulă recomandate tenurilor grase. Ideal ar fi să alegi o loțiune fără alcool, pentru a nu destabiliza ph-ul pielii.

3. Exfolierea
Loțiunile abrazive delicate sunt mult mai potrivite decât cremele “minune” cu sâmburi de piersica, spre exemplu. Nu e nevoie să folosești mănuși sau lufe pentru exfolierea tenului, pentru că vei ajunge să-ți provoci iritații.

4. Infuzia
O dată pe săptămână acordă-ți cinci minute pentru o baie de aburi, sub un prosop moale. E de ajuns să pregătești o infuzie de mușețel și să lași tenul să se bucure de alintul vaporilor calzi.

5. Revitalizarea
O masca simplă cu argila și suc de castravete aplicată săptâmânal revigorează tenul gras. Măștile cu namol sunt indicate pentru zona T în cazul tenurilor combinate, iar cele hidratante serversc tenurilor uscate. Înainte de aplicarea măștii, acordă un minut pentru a o testa pe o mica porțiune de piele, în zona gambei, spre a te asigura că nu riști să ai parte de vreo reacție alergică.

6. Hidratarea
In fiecare dimineață, utilizează o baza de machiaj hidratantă, cu factor de protecție UVA și UVB. Nu uita să verific că este non-comedogenică și non-alergenică. Înainte de culcare, aplică o cremă de noapte anti-age (25-30 ani) sau anti-rid (30+).


Comenteaza acest articol

Frumusețea nu este doar apanajul vedetelor

by realitatea   1 min
0