Home > beauty > Frumusetea vine din detalii – trucuri pentru contouring

Frumusetea vine din detalii – trucuri pentru contouring

Produsele cosmetice pentru contouring au fost folosite pentru prima oara in al doilea Razboi Mondial, trupele militare le foloseau pentru camuflaj, dupa au fost folosite pentru mascarea urmelor lasate de razboi asupra veteranilor.

Abia in anii ’70 au fost folosite pentru realizarea contouringului. Prin contouring se pot realiza corectiile fetei insa, astazi, din ce in ce mai multe femei apeleaza la aceasta tehnica. Aceasta se poate face fie din doua nuante de fond de ten unul deschis si unul inchis, fie prin aplicarea unei pudre bronzante. La cursurile de machiaj ABA afli cum sa faci un machiaj corector prin ambele tehnici! Alina Brailescu, trainerul Academiei de machiaj, ne va arata cum se face.

01. In primul rand pentru a face corect machiajul prin tehnica contouring trebuie sa identificam forma fetei. Modelul nostru are o forma rotunda in partea de sus, iar partea de jos este ovala.

02. Zona fruntii, deasupra sprancenelor, linia nasului, cearcanele si pe partea superioara a pometilor aplicam un corector cu doua tonuri mai deschis decat nuanta pielii. Ne dorim sa atragem atentia spre zona ochilor.

03. Asa cum spuneam, primul pas este identificarea, trebuie mentionat ca tehnica se adapteaza de la persoana la persoana. In cazul nostru vom aplica un corector inchis pe toata fruntea, imediat sub pometi, pe linia osului zigomatic si in varful barbiei pentru a “taia” din lungime. Am acoperit toata zona inalta a fruntii pentru a o scurta.

04. Cu o pensula de fond de ten blenduim cele doua nuante pana obtinem o trecere intre ele.

05. Pentru un efect natural folosim pudra minerala compacta, aceasta va matifia si va da machiajului rezistenta dar si naturalete.

06. Daca ne dorim, este optional, putem contura si zona de sub sprancene, cu un corector alb. Prin acest pas vom da impresia de sprancene bine definite si arcada inalta.

Aceasta tehnica poate fi folosita atat pentru realizarea unui machiaj de zi cat si pentru machiajul de seara. Vedete precum Kim Kardashian, Jenifer Lopez, Beyonce si altii au adoptat aceasta tehnica si au personalizat-o in functie de forma fetei.

MUA Alina Brailescu – www.abacademy.ro

FOTO Cristian Dobre – http://cristiandobre.weebly.com/

Model Janine

Vezi si:

http://www.tabu.ro/descopera-sase-trucuri-pentru-contouring-ul-si-micsorarea-nasului/  

http://www.tabu.ro/top-cinci-produse-pentru-machiaj-pe-care-trebuie-sa-le-ai-in-geanta-de-zi-cu-zi/  

http://www.tabu.ro/afla-cum-sa-cresti-rezistenta-machiajului/

Articole asemanatoare
Machiajul cel mai popular la decernarea premiilor Oscar și cum să-l realizezi acasă
Știai că atunci când te machiezi te expui la 200 de substanțe chimice sintetice?
make-up pentru petreceri
12 propuneri de make-up pentru petrecerile de sărbători
machiaj
Machiajul ochilor pentru toamna aceasta. Culorile puternice, preferatele vedetelor

1 Response

Comenteaza acest articol

Frumusetea vine din detalii – trucuri pentru contouring

by realitatea   1 min
1