Tabu
Image default
LIFESTYLE

Fumatul în timpul sarcinii afectează fertilitatea copilului

Fertilitatea bărbaților depinde mai mult de stilul de viață al mamelor lor, decât de stilul lor de viață. Aceasta este concluzia la care a ajuns un grup de cercetători britanici. Un studiu care s-a ocupat de calitatea spermei a dezvăluit faptul că este foarte important modul în care mamele purtătoare de băieți au grija de ele în timpul sarcinii.

Fumatul, expunerea la pesticide sau la poluarea din trafic sunt mult mai dăunătoare în primele săptămâni de formare a noului născut decât în oricare altă perioadă. Specialiștii avertizează că efectele factorilor de mai sus pot fi atenuate pentru mamă, dar pentru făt și uter pagubele sunt permanente.

Expunerea la toxine în timpul sarcinii reduce numărul de celule sertoli care protejează sperma tânără de-a lungul perioadei de maturizare. 20% dintre britanici au probleme legate de calitatea și fertilitatea spermei, fapt pentru care din ce în ce mai multe femei recurg la fertilizarea in vitro. Această descoperire ar trebui să le dea de gândit mamelor pe timpul sarcinii, pentru că există o foarte mare posibilitate ca și băiețelul pe care îl va aduce pe lume să se lovească de aceeași problemă.

Studiul efectuat în diverse locuri din întreaga lume arată că nu doar fumatul, pesticidele și poluarea afectează calitatea spermei, dar și chimicalele din mâncare, produsele cosmetice sau cele de curățare a locuinței. Mai mult, pe lângă diminuarea fertilității, crește și posibilitatea apariției cancerului testicular. În schimb, acești factori nu afectează un bărbat adult. Factorii cei mai distructivi în cazul acestora sunt obezitatea, sedentarismul, drogurile ușoare sau prescrise de medic și băile fierbinți.

ARTICOLE SIMILARE

Lovitura dura pentru Bendeac: Pozitia oficiala a trustului la care lucreaza!

Cele mai romantice locuri pentru un sarut memorabil!

realitatea

Trei romance, intre topul celor mai frumoase femei ale lumii!

O studentă coase gratuit măşti transparente speciale pentru persoanele surde

Andreea Damian

Actorul din “Tânăr şi neliniştit” care A REFUZAT SĂ MOARĂ: Nu am fost de acord că mai am de TRĂIT 3-6 luni

Acuzat ca-si neglijeaza tatal, Radu Valcan are o replica dura!

Scrie un comentariu