Tabu
Image default
BEAUTY

Fumatul te îmbătrâneşte şi îţi afectează viaţa de cuplu

Riscul de cancer la soţiile nefumătoare cu soţi care fumează este dublu! Mai mult, fumatul poate fi responsabil pentru anumite afecţiuni, de deteriorarea vieţii sexuale şi de diminuarea veniturilor, devenind un obstacol major în viaţa de cuplu. Ce femeie îşi doreşte să îmbătrânească prematur? Niciuna. Însă fumatul este una dintre cauzele principale în accelerarea procesului de îmbătrânire.

Practic, într-o famile în care soţul fumează, soţia este expusă fumatului pasiv. Încă din anii ’80 s-a demonstrat creşterea importantă a riscului de cancer pulmonar al soţiilor nefumătoare ai căror soţi fumează în casă. Mai mult, simpla expunere la fum de tutun timp de 30 de minute creşte riscul de infarct miocardic acut cu 30%. Pe scurt, sunt dovezi certe că soţii nefumători suferă şi fizic ca urmare a faptului că partenerul de viaţă fumează. Vestea bună este că toate certurile provocate de fumat pot deveni amintire”, a declarat Dr. Magdalena Ciobanu Coordonator Program Naţional Stop Fumat.

În ciuda faptului că, la nivel mondial peste 5 milioane de oameni mor anual din cauza fumatului, dependenţa de nicotină este o boală cronică ce poate fi prevenită sau tratată cu ajutor medical de specialitate.

Foto credit: freedigitalphotos.net

ARTICOLE SIMILARE

Coafuri practice pentru femeile pasionate de sport

Andreea Damian

ILINCA VANDICI fara machiaj: mai e frumoasa?!?

Xonia – cum se mentine in forma, iarna

Vedetele au aflat noutatile din industria frumusetii la TopLine

realitatea

Frumusețea este doar UNA

realitatea

Cat de MULT A SLĂBIT Bianca Rus ŞI cum arata in costum de baie!

Scrie un comentariu