Home > Agenda > Fundația Special Olympics din România

Fundația Special Olympics din România

Campioni olimpici și mondiali împreună cu  o serie de persoane publice din Romania  susțin participarea echipei Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Atena, Grecia!

București, 23 iunie. În perioada 25 iunie – 4 iulie o delegație de sportivi Special Olympics participă la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Atena, Grecia.

Delegația Special Olympics România a plecat luni, 20 iunie, la ora 15,35, de pe Aeroportul Henri Coandă, către Salonic pentru a-si începe marea aventură cu Programul de Host Town, din cadrul jocurilor Mondiale SO 2011! Timp de zece zile, cincizeci de sportivi cu și fără dizabilități intelectuale, împreună cu antrenorii lor, vor participa la competiții de atletism, baschet unificat, bocce, gimnastică artistică și tenis de masă. Competițiile Special Olympics din cadrul Jocurilor Mondiale se vor  desfășura în aceleași locații în care s-au desfășurat și Jocurile Olimpice. Componenții lotului Special Olympics România provin din diferite zone ale țării: Târgoviște, Suceava, Bacău, Ilfov și București.

Personalități din lumea sportului, precum Doina Melinte, Andreea Răducan, Otilia Bădescu, Helmuth Duckadam, Carmen Tocală și Cristian Țopescu, susțin participarea echipei Special Olympics România la acest eveniment internațional. Lor li s-au alăturat și alte persoane publice din România ce și-au arătat susținerea față de sportivii Special Olympics: Horia Brenciu, Giulia Anghelescu, Guess Who, Cornel Ilie (VUNK), Cori Grămescu, Mihai Dragomir, Daniel Buzdugan, Eugene Al Pann. Aceștia își vor arăta susținerea donând câte un obiect personal pentru o strângere de fonduri organizată pentru a sprijini participarea delegației României la Jocurile Mondiale de la Atena, precum și activitățile Fundației Special Olympics în România.

În acest sens, până la sfârșitul lunii august se va desfășura o campanie de strângere de fonduri prin vânzarea de bilete la tombola care va avea ca premii obiecte oferite de persoanele publice implicate în campanie. Costul unui bilet de tombolă este 25 lei  și poate fi achiziționat de pe site-ul Special Olympics http://specialolympics.ro/.

„Mulțumim tuturor acestor personalități care prin gestul lor sprijină Fundația și sportivii Special Olympics! Prin intermediul antrenamentelor si competitiilor sportive, Special Olympics  îmbunatateste vietile persoanelor cu dizabilitati intelectuale si, totodata, viețile celor care îi înconjoară. Bucuria sportivilor de a fi premiați și apreciați de comunitate reprezintă împlinirea misiunii noastre, iar noi suntem onorați de întâlnirea cu campioni speciali la fiecare eveniment Special Olympics!” spune Cristian Ispas, Directorul Național al Fundației Special Olympics din România.

“De prea multe ori persoanele cu nevoi speciale întâmpină dificultăți mari ca urmare a acțiunilor altor persoane fără nevoi speciale care nu știu cum să se comporte. Special Olympics a adus persoanele cu dizabilități în atenția comunității; le-a încurajat arătându-le respectul nostru pentru curajul și puterea lor. Împreună dovedim lumii că există copii și adulți pentru care dorința și voința sunt mai importante decât victoria. Sunt oameni care simt că se gândește cineva la ei, oameni care au abilități mai importante decât dizabilitățile lor, oameni care au prin sport o șansă în plus să se exprime. “ Cristian Țopescu,  Membru în Comitetul Director al FSOR

Jocurile Mondiale Special Olympics de la Atena aduc laolaltă celebrităţi internaţionale, demnitari, conducători de state şi lideri din domeniul educaţiei, sănătăţii, afacerilor şi sportului, toţi prezenţi pentru a susţine mişcarea Special Olympics. La acest eveniment de clasă mondială vom sărbători triumful spiritului uman şi curajul a 7.500 de sportivi Special Olympics din peste 172 de ţări, care vor concura la 22 de discipline sportive, arătând lumii potenţialul nelimitat pe care-l au persoanele cu dizabilităţi intelectuale.

Fundaţia Special Olympics din România (FSOR) a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics contribuie la integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, încurajând comunicarea prin sport. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.

RSVP: Katharina Kiss, tel 0740 165 459, k.kiss@specialolympics.ro
Mihaela Muresanu, tel 0751 078 152, mihaela.muresanu@wunderman.com

Articole asemanatoare
Special Olympics si Eunice Kennedy Shriver
Jocurile Mondiale de Iarnă – Special Olympics

Comenteaza acest articol

Fundația Special Olympics din România

by realitatea   3 min
0