Tabu
Image default
CULTURE Slider

Gafa din Game of Thrones a crescut vânzările companiei Starbucks cu 2,3 mld. $

Gafa amuzantă din ultimul episod Game of Thrones cu paharul de cafea Starbucks a crescut vânzările companiei. Producătorii au şters paharul de cafea, pe seama căruia s-au făcut noi glume, cum ar fi „moartea tragică a unui personaj”.

Cu toate acestea, paharul cu pricina a generat o publicitate gratuită în valoare de 2,3 miliarde de dolari pentru Starbucks și nu nici măcar nu a fost băutura companiei. Paharul care a apărut într-o scenă din episodul patru din Game of Thrones, sezonul opt, a fost de fapt o ceașcă obișnuită de la un tonomat de cafea, a informat CNBC.

Directorul executiv al departamentului de marketing al Starbucks, Branded Stacy Jones, a spus că viralele și discuțiile de pe internet au adăugat companiei 2,3 miliarde dolari în valoare comercială. Au fost numărate numai puțin de 10.627 mențiuni despre Starbucks și Game of Thrones pe internet și în emisiunile de televiziune și radio.

Paharul de cafea a fost observat într-una din scenele din episodul „The Last of the Starks”, pe o masă, în faţa personajului Daenerys Targaryen, interpretat de Emilia Clarke.  HBO a avut o reacţie pe măsură la isteria iscată după ce fanii au observat înainte de minutul 17.40 paharul de cafea, uitat pe masă. Într-un comunicat dat luni seară, reprezentanții HBO au spus: „Latte-ul care apare în episod a fost o greşeală. Daenerys comandase un ceai din ierburi”.

Starbucks, cel mai mare lanț de cafea din lume, și-a făcut publicitate gratuită pe spinarea unui serial care este urmărit de mai peste 30 de milioane de fani, numai în Statele Unite.

TBH we’re surprised she didn’t order a Dragon Drink”, a scris compania pe Twitter, care se gândește să adauge în meniu în această vară o băutură din fructe roz și lapte de cocos care conține fructul dragonului – cunoscut ca pitaya.

ARTICOLE SIMILARE

Aceste clişee ne dor (17) – “Un artist are voie orice”

Summer body | De ce ar trebui să renunțăm la acest concept

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 9 septembrie

realitatea

În culise la New York Fashion Week | Ce tendințe de machiaj și coafură vom vedea în toamna/iarna 2021

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 22 martie

realitatea

De ce iubim moda anilor ’80?

Ciocîrlan

Scrie un comentariu