Home > Agenda > Gal Gadot, în rolul unei eroine poloneze care a salvat mii de copii evrei în timpul Holocaustului

Gal Gadot, în rolul unei eroine poloneze care a salvat mii de copii evrei în timpul Holocaustului

gal gadot

Actrița israeliană Gal Gadot a anunțat vineri că ea și soțul ei au fondat o companie care va produce un film despre Holocaust. Gadot va interpreta rolul unei poloneze care a salvat mii de copii evrei.

Irena Sendler (1910-2008)

Producția se va numi Irena Sendler și urmărește parcursul eroine cu același nume. Filmul începe cu arestarea ei de către Gestapo când cel de-al Doilea Război Mondial se află la apogeu. „Drama devine o cursă împotriva timpului pentru a salva nu numai pe ea însăși, ci identitățile miilor de copii ascunși pentru a evita execuția”, scrie site-ul Deadline.

Justine Juel Gilmer va semna scenariul, inspirat de acţiunile îndrăzneţe şi ilicite ale tinerei Sendler în Polonia ocupată de nazişti şi în ghetoul din Varşovia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Sendler a colaborat cu alte zeci de persoane pentru a scoate în siguranţă din ghetou copii, oferindu-le acte false şi familii adoptive. Deşi a fost arestată de Gestapo în 1943 şi torturată, Sendler nu şi-a turnat colaboratorii.

Sendler a fost un asistent social care a scos copiii evrei din ghetoul de la Varșovia în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, când Polonia a fost ocupată de Germania nazistă. Copiii au fost plasați împreună cu familii creștine și în mănăstiri și au primit nume noi pentru a-și ascunde identitățile. Irene Sendler a murit în 2008, la vârsta de 98 de ani.

Vedeta din Wonder Woman a confirmat noutățile într-o postare pe Instagram. „Pilot Wave decoltează!”, a spus Gadot, referindu-se la noua companie de producție pe care a format-o împreună cu soțul, Jaron Varsano. „Sunt atât de încântată că s-a terminat. @jaronvarsano și cu mine lucrăm la asta de ceva timp și abia aștept să aduc la viață toate poveștile uimitoare la care lucrăm împreună cu toți partenerii noștri talentați.”

Gal Gadot semnează producţia şi joacă şi în Wonder Woman 1984, care va avea premiera anul viitor. Mai joacă în filmul lui Kenneth Branagh Death on the Nile în rolul lui Linnet Ridgeway-Doyle, filmul fiind o continuare la Crima din Orient expres. Actriţa de origine israeliană mai joacă alături de Dwayne Johnson şi Ryan Reynolds în Red Notice, al Netflix.

Articole asemanatoare
jurnalul
Jurnalul unei adolescente poloneze ucise de nazişti va fi publicat după 70 de ani
Cărţile antisemite vor dispărea din librăriile britanice, la noi sunt la reduceri
Hannah Arendt in cinematografe din 24 mai
Un trip muzical

Gal Gadot, în rolul unei eroine poloneze care a salvat mii de copii evrei în timpul Holocaustului

by Andreea Damian   1 min
1