Tabu
Image default
CULTURESlider

Galeria Posibilă ⎪ Master 2020 de Miruna Radovici

În perioada 4 decembrie — 27 februarie 2021, la Galeria Posibilă din București, vizitatorii vor putea admira expoziția artistei Miruna Radovici, intitulată „Master 2020”.  

Proiectul Mirunei Radovici este de la bun început unul foarte personal, de reflecții din interior spre exterior, de eliminare și punere în spațiul public, sigur, al expoziției și lucrării de artă, a imaginii ce poate fi adevăr sau ficțiune. 

Apropierea și „locuirea” spațiului expozițional pare că a devenit parte din proiect, din procesul de lucru. Miruna lucrează cu desen, pictură, scrieri personale, fotografii pe care le pune împreună, ca memorii și lasă privitorul să facă propriile suprapuneri.

Am alternat între ilustrație și pictură deoarece prima mi-a conferit un mediu în care am putut să lucrez mai rapid și spontan, în momentele de căutare a unei stări, în principal, singulare, pe când pictura s-a manifestat în proces mai degrabă ca un colaj ce a dospit lent și a lăsat fiecare idee să fie rumegată în tușele de culori suprapuse, în manierele contradictorii. 

Miruna Radovici

Fotografia e asociată realității, veridicității evenimentelor și transformată aici în desen și pictură (nu ad litteram, ci ca sursă) pentru a pierde din adevăr și a suprapune / transforma imaginea în rezultat al imaginației. 

Veți vedea, în carte, o serie de fotografii, dar și extensii ale caietelor de schițe, reproduceri ale picturilor, notații, post-it-uri, rânduri scrise, pe care Miruna le pune împreună și vi le oferă ca pe propria mapă de lucrări, puzzle fără o soluție unică. 

Ea îți trasează cadrul – de la intrarea în expoziție, vedeți limitele unei încăperi pe pereții căreia sunt așezate primele lucrări. Mai departe, ea alege să extindă caietul de desen direct pe perete prin două hașuri supradimensionate ca, în final, să reia un text personal scris direct pe peretele, soba și podeaua galeriei. În lucrări și texte vei vedea și citi situații absurde, naturale, amuzante, ironice, intime, toate alese în mod conștient.

Mâna mea parcurge un deal proaspăt,

un cearceaf curat

Un piept zvântat, ca o față de pernă

O reclamă la balsam

Mă ajut de mâini ca să înțeleg. 

MIRUNA RADOVICI

Această expoziție se va desfășura în condiții de siguranță având în vedere situația actuală. În interiorul expoziției se va purta mască și se va intra pe bază de programare.

Acest proiect face parte din programul de susținere a galeriilor de artă din București inițiat de Primăria Capitalei prin Direcția Generală de Arhitectură Peisagistică și Monumente de For Public și Centrul Cultural Expo Arte. Proiectul este realizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte, București.

ARTICOLE SIMILARE

Evgeni Plushenko – Medalia de aur si un nou RECORD istoric

ZAVORANCA saltata de politie in timp ce lua MITA 10.000 euro!

realitatea

Cele mai de neuitat costume de Halloween pentru vedete din toate timpurile

Andreea Damian

CHA CHA LITIX! Episodul 69. Atenție, se deschid ușile!

Andreea Damian

De ce pantofii Christian Louboutin au talpă roșie

Andreea Damian

Kylie Minogue a sărbătorit împlinirea a 50 de ani cu un pictorial nud

Andreea Damian

Scrie un comentariu