Tabu
Image default
CULTURESlider

Galeria Senso | Vernisajul expoziției „Portalul de energie”

Marţi, 20 aprilie 2021, începând cu ora 18:30, se deschide, la Galeria Senso (Calea Victoriei nr. 12C), expoziţia de string art fluorescent „Portalul de energie” a duoului artistic Fluo Webs.

Mesajul curatoarei expoziției 

„Ioana Crăciun și Florin Stoian alcătuiesc duoul artistic Fluo Webs, formând, totodată, în viața de zi cu zi, un cuplu care împărtășește pasiunea pentru string art.

În lucrările lor, cei doi obțin efecte vizuale spectaculoase, folosind pigmenți reactivi UV pentru a crea tipare fluorescente, pe care le mai numesc și portaluri de energie. Acestea necesită kilometri de fir textil montați pe zeci de mii de cuie fixate cu precizie pe plăci de lemn, după schițe și măsurători exacte.

Practica lor artistică presupune explorarea geometriei sacre, în special a mandalelor, precum și o tehnică inovativă de string art, în care culoarea absoarbe razele ultraviolete de lungime scurtă, cunoscute și sub denumirea de black lights

În accepţiunea jungiană, mandala este reprezentarea grafică a centrului, respectiv a sinelui, iar simbolul este transformator psihic de energie, cu caracter terapeutic.

Astfel, putem privi pânzele fluorescente ale duoului artistic Fluo Webs drept porți ale percepției care ne transpun în diferite dimensiuni de culoare şi vibraţie energetică, dar şi ca act terapeutic. 

Un adevărat remediu pentru perioada pe care o traversăm, în care orice formă de expresie artistică de inspiraţie spirituală ne poate ajuta să transcendem existenţa materială marcată de restricţii, precaritate şi schimbări de paradigmă.” – Ana Sultana Cipariu, curatoarea expoziției Portalul de energie

ARTICOLE SIMILARE

O listă mai bună

realitatea

Motivele pentru care Meghan Markle nu poartă culori vii precum Kate Middleton

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei de 21 iulie

realitatea

Urmează împăcarea momentului în showbizul românesc? Lidia Buble, mesaj pentru Răzvan Simion

Andreea Damian

Ce se întâmplă cu adevărat dacă dormi cu sutienul pe tine noaptea

Andreea Damian

Milenarii consumă acum mai puțin alcool și cred că e cool să facă un Crăciun teetotal

Andreea Damian

Scrie un comentariu