Tabu
Image default
CULTURE Slider

Galeria Senso | Vernisajul expoziției „Portalul de energie”

Marţi, 20 aprilie 2021, începând cu ora 18:30, se deschide, la Galeria Senso (Calea Victoriei nr. 12C), expoziţia de string art fluorescent „Portalul de energie” a duoului artistic Fluo Webs.

Mesajul curatoarei expoziției 

„Ioana Crăciun și Florin Stoian alcătuiesc duoul artistic Fluo Webs, formând, totodată, în viața de zi cu zi, un cuplu care împărtășește pasiunea pentru string art.

În lucrările lor, cei doi obțin efecte vizuale spectaculoase, folosind pigmenți reactivi UV pentru a crea tipare fluorescente, pe care le mai numesc și portaluri de energie. Acestea necesită kilometri de fir textil montați pe zeci de mii de cuie fixate cu precizie pe plăci de lemn, după schițe și măsurători exacte.

Practica lor artistică presupune explorarea geometriei sacre, în special a mandalelor, precum și o tehnică inovativă de string art, în care culoarea absoarbe razele ultraviolete de lungime scurtă, cunoscute și sub denumirea de black lights

În accepţiunea jungiană, mandala este reprezentarea grafică a centrului, respectiv a sinelui, iar simbolul este transformator psihic de energie, cu caracter terapeutic.

Astfel, putem privi pânzele fluorescente ale duoului artistic Fluo Webs drept porți ale percepției care ne transpun în diferite dimensiuni de culoare şi vibraţie energetică, dar şi ca act terapeutic. 

Un adevărat remediu pentru perioada pe care o traversăm, în care orice formă de expresie artistică de inspiraţie spirituală ne poate ajuta să transcendem existenţa materială marcată de restricţii, precaritate şi schimbări de paradigmă.” – Ana Sultana Cipariu, curatoarea expoziției Portalul de energie

ARTICOLE SIMILARE

Terapii complementare – Baile aromate

realitatea

Sandra Bullock se întoarce la filmul “Speed”

realitatea

S-a descoperit formula care face să ne îndrăgostim de cineva

Andreea Damian

Primul tigru testat pozitiv cu coronavirus

Andreea Damian

Fiul cel mare al lui Ștefan Bănică a intrat la facultatea de actorie

Tabu Tabu

Arnold Schwarzenegger a fost operat de urgență pe cord deschis

Andreea Damian

Scrie un comentariu