Home > Lifestyle > Galeria Uffizi din Italia solicită restituirea unei picturi furată de trupele naziste în 1943

Galeria Uffizi din Italia solicită restituirea unei picturi furată de trupele naziste în 1943

O galerie de artă din Florența a cerut restituirea unei picturi furate de trupele naziste în 1943 – care acum aparține unei familii germane.

Șeful Galeriei Uffizi, Eike Schmidt a declarat că guvernul german are o “datorie morală” de a aduce înapoi la muzeu lucrarea de artă Vase of Flowers. Pictorul olandez Jan van Huysum a pictat acest tablou și el a fost pentru prima dată expus la Florența, în 1824. Dar trupele germane au furat lucrarea în 1943, când s-au retras spre nord. Intermediarii familiei germane neidentificată au cerut să I se plătească o sumă de bani în schimbul tabloului  – pe care Uffizi refuză să o plătească – în timp ce Germania declară că statutul de limitare a infracțiunilor comise cu mai mult de 30 de ani în urmă o oprește să intervină.

“Din acest motiv, rănile celui de-al Doilea Război Mondial și teroarea față de nazism nu s-au vindecat încă”, a declarat Schmidt pe site-ul galeriei. Potrivit galeriei, Marele Duce Leopold al II-lea al Toscanei a cumpărat inițial lucrarea de la începutul secolului al XIX-lea. Tabloul a fost expus timp de peste un secol alături de lucrările altor maeștri olandezi, dar a fost dus apoi într-un sat din apropiere, când Italia sa alăturat războiului în 1940. Trupele germane au confiscate tabloul alături de alte tablouri pe măsură ce s-au mutat spre nord în 1943 iar apoi nimeni nu a mai știut nimic de el. Pictura a reapărut în 1991 după reunificarea Germaniei, dar toate eforturile de returnare au eșuat.

Vaza cu flori – Jan Van Huysum

Dl. Schmidt – el însuși german – a cerut Germaniei să elimine statutul de limitare de returnare a lucrărilor furate de naziști, astfel încât toată arta rătăcită să se poată întoarce la “proprietarii legitimi” potrivit BBC.

O fotografie alb-negru a Vazei cu Flori va fi expusă în galerie – inscripționată cu cuvântul “furat” în engleză, germană și italiană – până atunci când originalul revine la Florența, a spus el.

Articole asemanatoare
Există un oraș italian – Piobicco – unde se celebrează urâțenia și a ajuns celebru
Italia devine prima țară cu educație obligatorie despre schimbările climatice
jurnalul
Jurnalul unei adolescente poloneze ucise de nazişti va fi publicat după 70 de ani
Italian beauty-tips

Comenteaza acest articol

Galeria Uffizi din Italia solicită restituirea unei picturi furată de trupele naziste în 1943

by realitatea   1 min
0