Home > Lifestyle > Galeria Uffizi din Italia solicită restituirea unei picturi furată de trupele naziste în 1943

Galeria Uffizi din Italia solicită restituirea unei picturi furată de trupele naziste în 1943

O galerie de artă din Florența a cerut restituirea unei picturi furate de trupele naziste în 1943 – care acum aparține unei familii germane.

Șeful Galeriei Uffizi, Eike Schmidt a declarat că guvernul german are o “datorie morală” de a aduce înapoi la muzeu lucrarea de artă Vase of Flowers. Pictorul olandez Jan van Huysum a pictat acest tablou și el a fost pentru prima dată expus la Florența, în 1824. Dar trupele germane au furat lucrarea în 1943, când s-au retras spre nord. Intermediarii familiei germane neidentificată au cerut să I se plătească o sumă de bani în schimbul tabloului  – pe care Uffizi refuză să o plătească – în timp ce Germania declară că statutul de limitare a infracțiunilor comise cu mai mult de 30 de ani în urmă o oprește să intervină.

“Din acest motiv, rănile celui de-al Doilea Război Mondial și teroarea față de nazism nu s-au vindecat încă”, a declarat Schmidt pe site-ul galeriei. Potrivit galeriei, Marele Duce Leopold al II-lea al Toscanei a cumpărat inițial lucrarea de la începutul secolului al XIX-lea. Tabloul a fost expus timp de peste un secol alături de lucrările altor maeștri olandezi, dar a fost dus apoi într-un sat din apropiere, când Italia sa alăturat războiului în 1940. Trupele germane au confiscate tabloul alături de alte tablouri pe măsură ce s-au mutat spre nord în 1943 iar apoi nimeni nu a mai știut nimic de el. Pictura a reapărut în 1991 după reunificarea Germaniei, dar toate eforturile de returnare au eșuat.

Vaza cu flori – Jan Van Huysum

Dl. Schmidt – el însuși german – a cerut Germaniei să elimine statutul de limitare de returnare a lucrărilor furate de naziști, astfel încât toată arta rătăcită să se poată întoarce la “proprietarii legitimi” potrivit BBC.

O fotografie alb-negru a Vazei cu Flori va fi expusă în galerie – inscripționată cu cuvântul “furat” în engleză, germană și italiană – până atunci când originalul revine la Florența, a spus el.

Articole asemanatoare
Mihai Napu Band
Decizie radicală luată de Neylini și colegii de la Mihai Napu Band. Ce o leagă pe solistă de Italia
andreea-raicu
Andreea Raicu, îngrijorată de ce se întâmplă în lume cu coronavirusul
lili sandu
Lili Sandu, abandonată de Dragobete
coronavirusul
Coronavirusul din China pune capăt Carnavalului de la Veneția

Comenteaza acest articol

Galeria Uffizi din Italia solicită restituirea unei picturi furată de trupele naziste în 1943

by realitatea   1 min
0