Tabu
Image default
lifestyle

Gay travel: Amsterdam

Amsterdamul este una din destinațiile gay preferate în Europa și meritul este, evident, al locuitorilor orașului. Respectul și toleranța care stau la baza conviețuirii în Amsterdam nu puteau să ocolească comunitatea gay și, ca dovadă, orașul a fost pionierul primei olimpiade Gay Games din Europa în 1998, dar și a primelor căsătorii gay în 2001. Nu în ultimul rând, programul turistic al Primăriei Amsterdamului, I Amsterdam, are o secțiune gay care promovează turismul gay-friendly.

Dacă șederea la Amsterdam înseamnă vizitarea cât mai multor locuri gay, atunci primul pas pe care trebuie să îl faci este să mergi la Pink Point (Westermarkt, 9), un fost chioșc de înghețată, devenit astăzi cel mai bun punct de plecare pentru excursia ta gay! De aici îți poți procura gratuit harta gay a Amsterdamului. Dacă tot ești acolo, la nici cincizeci de metri la dreapta se găsește Homomonument-ul, un ansamblu de trei triunghiuri roz de marmură prin care se comemorează victimele gay ale Holocaustului. Unul din cele trei triunghiuri poartă inscripția ‘o așa mare dorință de prietenie’, vers al poetului olandez gay Jacob Israël de Haan, devenit slogan al mișcării gay din Olanda în anii 1970.

Deși toleranța absolută a orașului a făcut ca fiecare cafenea sau restaurant să fie gay-friendly, locurile exclusiv gay nu sunt puține la număr. Tinerii preferă Entre Nous și Montmartre (Halvemaansteeg, 14 și 17) pentru muzica ritmată și fluxul interminabil de clienți, dar nu sunt deloc de evitat nici De Krokodil (Amstelstraat, 34), bar veteran al comunității gay, sau Soho (Reguliersdwarsstraat, 34), cu două dj seturi drăguțe și cu o atmosferă de vacanță perpetuă. Tot pe Reguliersdwarsstraat vei găsi nu mai puțin de alte 19 baruri și cafenele gay.

Dacă îți dorești o vacanță îndrăzneață și cu multă adrenalină, nu ocoli Sameplace (Nassaukade, 120) , cunoscut pentru sex party-uri, dar nici mulțimea încălzită de ritmuri house din Exit (Reguliersdwarstraat, 42), Escape Studio (Amstel, 70), sau Warehouse (Oosterdokskade, 3). Petrecerile țin sămbăta până la 5 dimineața, exact căt să lase suficient timp să dormi pănă la deschiderea la ora 12 a saunelor Damrak (Damrak, 54) și Thermos Day (Raamstraat, 33), care combină saună, masaj, hairstyling și, la unul din etaje, restaurant.

Printre cele peste 2000 de magazine ale orașului există și unele specializate. Pentru fanii latex și piele, magazine precum Demask (Zeedijk, 64) sau Black Body (Lijnbaansgracht, 292) sunt un adevărat paradis. Dacă vrei să-ți cumperi ținuta și arsenalul pentru următorul gaypride trebuie să mergi la Gays & Gadgets (Spuistraat, 44) de unde poți să cumperi și bilete la toate petrecerile gay din oraș, iar librăriile Boekhandel Vrolijk (Paleisstraat, 135) și Intermale (Spuistraat, 251) îți vor satisface setea de cultură cu selecții surprinzătoare de literatură, albume foto și dvd-uri.

ARTICOLE SIMILARE

Un pescar a salvat un CROCODIL de la moarte! REACTIA INCREDIBILA a animalului cand a fost eliberat! (VIDEO)

Povestiri din Miserupia. Din lumea celor care nu contează

Cum scăpăm de tatuaje

realitatea

Prima doamna a Moldovei, model pentru o seara! Vezi cum arata

Michael Jackson a fost diagnosticat cu cancer de piele

realitatea

Tenorul Alessandro Safina – În concert la București

realitatea

Scrie un comentariu