Home > Lifestyle > Travel > Gay Travel. Călatorind prin Europa: ROMA

Gay Travel. Călatorind prin Europa: ROMA

Dacă nu ai fost încă la Roma, atunci este momentul sa o faci.
Trecerea vremii a împânzit orașul cu monumente care dăinuiesc in istorie și fac din acest oraș unul dintre cele mai vizitate din Europa.
Cand spunem Roma, devenim boemi!
Vă propun o incursiune gay prin acest oraș, locuri ce trebuiesc vizitate neaparat.
Hotel Derby *** (Via Vigna Pozzi, 7 – Roma,Tel. 06.5134955) și Gayopen (Via dello Statuto 44 – RomaTel. 06.4820013 – Fax 06.4880196) sunt două locuri în care îți recomand să te cazezi.

Prețurile sunt rezonabile și diferă în funcție de sezon.
Sâmbata te poti destinde în clubul GORGEOUS c/o APHEUS DISCO ( VIA DEL COMMERCIO, 36 – Roma Infoline: +39.3407538396) într-o atmosferă placută și destinsă.

În cursul săptamânii îți recomand Events (via Pietro Verri 2 – Roma tel.339.2159003 ) un Pub deschis zilnic, prietenos și populat. Și dacă tot suntem la Roma, de ce să nu ne destindem la saună?
Europa Multiclub (V.Aureliana, 40 – Roma,Tel. 06.4823650 ) te asteaptă în fiecare seară.
Situată foarte aproape de gara Termini din Roma, Europa Multiclub este practic locul perfect în care poți îmbina utilul cu plăcutul. – Saună, Sală de sport, Cinema, Bar, toate destinate exclusiv comunitații gay.

Libraria Babele (V. dei Banchi Vecchi, 116 – Roma) îți oferă cele mai citite și controversate publicații LGBT.
Chiar daca nu cunoști foarte multa italiana, merită să faci o incursiune în lumea cărtilor .

Pare redundant, insa, la Roma trebuie neapărat să vizitezi vestigiile istorice pentru care acest oraș a devenit un centru cultural impozant.
Colosseumul este cea mai mare arenă construită vreodată de romani. O initiativă a Imparatului Nero, purtând amprenta luptelor de gladiatori ce constituiau una dintre distracțiile romanilor din vremea respectivă. Astfel, s-a realizat o arenă imensă pentru asemenea spectacole publice. Edificiul a fost construit în numai 7 ani de zile și a necesitat zeci de mii de tone de marmură și sute de tone de fier.
Fântâna dorințelor – Fontana dei Trevi, evemplu perfect de stil rococo, construită de arhitectul Salvi în 1735. Legenda acestei fântâni spune că trebuie să arunci un bănuț pentru ca să fi sigur că te vei întoarce la Roma și în același timp pentru îndeplinirea dorințelor.

Dealul Capitolului a fost sediul al autoritaților locale și centrul guvernamental al Romei. Neaparat de vizitat! Cu siguranță Roma ofera o sumedenie de atracții turistice. Măcar o dată în viață acest oraș merită văzut. Pentru călătorie îți recomand WizzAir, care are zboruri directe de la Cluj si Bucuresti spre Roma.
Prețul biletului de avion cu această companie este unul dintre cele mai bune pe care companiile de profil îl oferă.
La următoarea noastră incursiune poposim la Frankfurt-Germania. Pană atunci, calătorie placută la Roma.


Comenteaza acest articol

Gay Travel. Călatorind prin Europa: ROMA

by realitatea   2 min
0