Tabu
lifestyle

Gay travel – New York

Cu o populație care face invidioase multe state europene, orașul New York este locul pe care îl cunoaștem cel mai bine din lume mulțumită miilor de filme care au ales acest oraș ca scenă. De la filme detective la filme de dragoste, întregul spectru cinematografic e acoperit de New York, iar realitatea nu este foarte diferită. New Yorkul este gay-friendly – și nu ar avea cum să fie altfel la 40 ani de la primele revolte și primele manifestații publice pro-gay. Cu toate acestea, este departe de a fi un paradis gay și trebuie mai degrabă văzut de turiști ca un loc în care regulile trebuie cunoscute și respectate.

Dacă ați trecut cu bine de minuțios de vamă, înseamnă că vă puteți bucura de tot ce are oferit acest oraș. Peste 500 de locații gay sau gay-friendly vă așteaptă în orașul care nu doarme niciodată. Poate cea mai bună idee de a verifica acest renume este o imersiune în scena cluburilor. Get Wet Wednesday (709 East Tremont Ave.), cea mai mare petrecere gay din Bronx și Monster (80 Grove St., Sheridan Square) vă așteaptă cu un set riguros de reguli, dar și cu divertisment garantat. Dacă doriți ceva inedit, încercați singurul ceai dansant cu bonus bufet gourmet pe apă dedicat comunității gay, Sea Tea (www.seatea.com).

Într-o excursie la New York trebuie neaparat bifate colecțiile de la MoMA (11 West 53rd St., acces gratuit vinerea) sau National Museum of GLBT History (208 West 13th St.), care a împlinit de curând 20 ani și a inaugurat o bibliotecă publică alături de colecțiile muzeului. Fără a fi muzeu, ci chiar un loc trendy și cu facilități moderne, nu trebuie ratat nici Stonewall Inn (53 Christopher St.). Aici, în urmă cu 40 de ani, în urma unui raid al poliției, membrii comunității gay care frecventau localul s-au opus abuzurilor și protecționismului practicat de poliție și revolta care a urmat a rămas în istoria gay ca un moment-cheie în care istoria modernă a acceptării și toleranței a început. Nu întâmplător, marșul gay din New York, trece prin acest punct și ține un moment de reculegere la Stonewall Inn.

Scena de baruri a New Yorkului este de asemenea una foarte activă și reprezintă o sursă de inspirație pentru barurile gay din întreaga lume. Dacă vi se pare ceva familiar la o primă vizită la Boiler Room (86 East 4th St.) sau  Vlada (331 West 51st St.), este din cauză că aceste localuri, care au primit numeroase premii din partea comunității gay, au inspirat și influențat modelul de bar gay european. De neratat sunt și Townhouse (236 East 58th St.), Julius (159 West 10th St.) sau Factory Café (104 Christopher St.).

New York este unul din puținele orașe în care shoppingul de lifestyle, modă și cultură este lege. Ultimele tendințe apreciate de comunitatea gay le veți găsi la Unicorn (27c West 22nd St.), Rainbow and Triangles (192 8th Ave.), Universal Gear (140 8th Ave.) și Oscar Wilde Bookshop (15, Christopher St.).

ARTICOLE SIMILARE

A murit Gary Moore!

realitatea

Top 10 barbati atragatori care s-au nascut femei!

realitatea

Gisele Bundchen, cel mai bine plătit model – VEZI TOPUL COMPLET

realitatea

Scrie un comentariu