Home > Lifestyle > Travel > Gay Travel – Paris

Gay Travel – Paris

Deși Franța nu este una din țările pioniere ale drepturilor gay, rămâne una din destinațiile gay-friendly cele mai îndrăgite de călătorul gay. Cu o industrie de divertisment care cuprindea în anul 2006 peste 5000 de localuri (dintre care peste 1000 numai în Paris) și cu legi anti-discriminare bine puse la punct și temeinic aplicate, Franța este destinația perfectă pentru călătoriile de orice sezon.

Dacă în anii 1990 cartierul Marais era Mecca gay pariziană, acum cu greu se mai poate vorbi despre un centru gay al Parisului, deoarece barurile, restaurantele, saunele, centrele de informare și divertisment sunt peste tot în oraș, dovadă a toleranței franceze și a îmbrățișării multiplelor comunități pe care le găzduiește. În mod bizar, totuși, conform unui sondaj recent întreprins de revista gay Tetû, anii 2000 au însemnat o migrație a populației gay din oraș spre suburbii și zone rurale, ‘viața la țară’ fiind considerată foarte șic de peste 60% din gay-ii parizieni.

Vorbind de peste 1000 de atracții gay, este clar că primul popas trebuie făcut la un centru de informare gay. Le Gay Village (236, rue St. Martin) este opera unor voluntari care informează turiștii despre localurile cele mai potrivite pentru șederea lor și îi asistă pe aceștia în alegerea traseelor, cazării și celor mai inedite forme de divertisment.

În Paris nu există virtual niciun hotel care să nu fie gay-friendly, dar pentru cei care doresc neapărat să se cazeze într-un hotel gay, există A Gay Room in Paris (Place Felix Eboué) foarte aproape de Marais și Beauséjour Montmartre (6, rue Lecluse), ambele foarte ușor accesibile și înconjurate de multe alte localuri gay.

Nu părăsiți Parisul până nu vă luați cafeaua ca un adevărat parizian la Accès Soir Café (41 rue des Blancs Manteaux) sau la Oiseau Bariolé (16 rue Ste. Croix de la Bretonnerie) sau nu gustați delicioasele cocktailuri de la Le Sofa (21 rue St. Sabin) sau Le Kontact (20 rue Keller). Seara, adrenalina se consumă în porții gigant la cluburile Le Dépôt (10 rue aux Ours), Keller’s (14 rue Keller) sau în mereu tânărul și animatul Le Next (87, rue St. Honoré). Pentru cei care doresc în schimb o seară calmă, serile de spectaole de la Chez Michou sau de la Madame Arthur (80, respectiv 75b rue des Martyrs) sunt o alternativă foarte bună.

Cum turismul fără shopping cu greu își mai apără numele, nu evitați magazinul Boy’s Bazaar (5 rue Ste. Croix de la Bretonnerie) unde vă puteți ajusta lookul gay al momentului sau dăruiți-vă un tatuaj la Abraxas (9 rue St. Merri). La Les Mots à la Bouche (6 rue Ste. Croix de la Bretonnerie), una din cele mai vechi librării gay din Europa, veți găsi de asemenea colecții enorme de albume foto gay și literatură în majoritatea limbilor europene.

Articole asemanatoare
Fata lui MICHAEL JACKSON – gravida la 16 ani!
Cadouri personalizate de Crăciun, marca Smythson
Chanel’s Metiers d’Art, un nou prilej de a arăta calitatea colecțiilor Chanel
Aceste clişee… ne… dor (10): Nu ne ucideţi cu suspansul

Loading...

Comenteaza acest articol

Gay Travel – Paris

by realitatea   2 min
0