Home > Lifestyle > Travel > Gay travel – Valencia

Gay travel – Valencia

Valencia este al treilea cel mai mare oraș din Spania și este cunoscut în întreaga lume ca patria festivalului Falles și a minunatei paella. Orașul are o viață mediteraneană exemplară, cu mult zgomot, siesta și petreceri ad-hoc, și astfel este unul din orașele spaniole cele mai vizitate de turiști de-a lungul întregului an.

Pentru turistul gay, Valencia înseamnă în primul rând aceeași cultură a respectului și toleranței care devine literă de lege în Spania ultimului deceniu. Numărul de căsătorii și parteneriate gay, precum și numărul de asociații culturale sau sportive gay este relativ mare, astfel locuitorii orașului fiind obișnuiți cu prezența gay. Chiar și numărul mare de rezidenți din alte țări (10% dintre aceștia provenind din România) este tributar aceleiași culturi, numărul de acte de violență sau discriminare fiind foarte redus în zonă.

Centrul orașului Valencia este cel care cuprinde cel mai mare număr de atracții gay. Cafe de la Seu (C. Sant Calz, 7) este poate cel mai cunoscut bar gay, iar personalul și vizitatorii sunt mereu gata să vă dea pulsul vieții gay, fiind la curent cu evenimentele și localurile din zonă. Barul a devenit foarte cunoscut datorită primului serial gay spaniol, ‘Lo Que Surja’, aflat acum la al treilea sezon, care urmărește viața unui grup de prieteni valencieni și care deseori se întâlnesc în acest bar. Clubul Siete (C. Moratin, 7) și ADN (C. Angel Custodi, 10), aflate nu departe de Cafe de la Seu, sunt de asemenea foarte populate pe tot timpul zilei și nopților lungi spaniole.

Deseo 54 (C. Pepita, 15) este cel mai mare și cunoscut club gay, cu seri speciale cu muzică tradițională spaniolă, electro sau house. Concurența este asigurată de cluburile Mogambo (C. Sangre, 9) și Venial (Pza. Vicente Iborra, 4), programul fiind în weekend până la 7 dimineața, semn că petrecerile nu se termină până nu este lumină afară.

Sauna este un sport național pentru spanioli, astfel încât nu puteau să lipsească locațiile gay Magnum (Avenida del Puerto, 27) sau Olimpic (C. Vivons, 17). De dimensiuni mari, cu personal prietenos și foarte curate, acestea sunt un loc tradițional de întâlnire pentru comunitatea gay valenciană.

Mai mult de trei sferturi din an, înotul joacă un rol important în programul gay din Valencia. Plajele cele mai căutate sunt Playa del Saler, Playa de la Casa Negra și Playa de Malvarosa de Corinto, toate la maximum 20 minute de centrul orașului, accesibile pe jos sau cu autobuzul.

Faptul că viața gay este la ea acasă în Valencia este demonstrat și de numărul mare de magazine gay, cu tematică sexuală sau nu. Spartacus (C. Flassaders, 8), European Center (Avenida Constitucion, 26) și Blue Rain (C. Teruel, 5) sunt o destinație bună pentru cei care doresc să-și aducă la zi garderoba sau sunt în căutare de cadouri.

Articole asemanatoare
MUST SEE: Cairo
MUST SEE: Dubrovnik
MUST SEE: Varșovia
MUST SEE: Marsilia

1 Response

Comenteaza acest articol

Gay travel – Valencia

by realitatea   2 min
1