Tabu
Image default
lifestyle

Gayfest, 17-22 mai, București
Săptămâna cea mai importantă de pe scena gay începe azi, 17 mai 2010. Ziua nu pare a fi aleasă întâmplător, întrucât peste tot în lume 17 mai este ziua internațională de luptă împotriva homofobiei. Gayfestul de anul acesta vă invită la evenimente zilnice, surpriza ediției fiind reprezentată de evenimentele satelit, cum sunt cele care se vor desfășura la Iași.

 

Evenimentele din București sunt inedite, la fel și locațiile în care acestea urmează să aibă loc. Sala de dans Performers și Observatorul Astronomic sunt două locații noi pentru evenimentele din timpul festivalului. Nici locații consacrate ale Gayfestului, cum sunt Centrul Ceh sau Soho Lounge nu vor rămâne nevizitate pe durata festivalului, evenimentele programate de luni până sâmbătă propunându-vă un frumos itinerariu prin București.

 

În fiecare zi de luni până sâmbătă puteți vizita Green Hours și Consiliul Britanic pentru a urmări istoria mișcării gay și a steagului curcubeu în țări în care drepturile gay au fost acordate în mai mare sau mai mică măsură. Proiecțiile de film de la Observatorul Astronomic de marți și miercuri vă propun două filme-cult cu tematică LGBT, ‘Diferit de ceilalți’ și ‘Fete în uniformă’. Nici activitățile creative nu vor lipsi, Gayfestul de anul acesta având un atelier de fotoreportaj, unul de desen și unul de dans. Trans café este de asemenea un eveniment care merită notat în programul Gayfest.

 

Sâmbătă este ziua cea mai importantă a festivalului, cu nelipsitul marș care va începe la ora 17:00 din Piața Unirii. După marș, participanții, simpatizanții și toți cei interesați sunt așteptați la cea de a treia reprezentație a piesei Blind Date în Club Fabrica și la o petrecere cu tematică estivală în Soho Lounge.

 

În Iași, weekendul debutează cu o campanie de conștientizare HIV/SIDA, dar va include și ateliere despre discriminare, despre slang și despre personalități gay în cultura română. Programul educativ va fi completat de divertisment sub forma unui gay café, unui picnic câmpenesc și a proiecțiilor de film.

 

Programul integral al festivalului, adresele locațiilor, precum și descrieri detaliate ale evenimentelor se găsesc pe site-ul oficial www.gay-fest.ro.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Moarte suspecta in lumea muzicii populare!

Mereu la început

realitatea

TOP 10 despărțiri celebre în 2009

realitatea

Mama lui Vince Vaughn: La 72 de ani arata ca la 30 de ani!

Penelope Cruz: Nu îmi voi face niciodată operaţii estetice!

realitatea

În curând, un musical despre viața lui Christian Dior

realitatea

Scrie un comentariu