Tabu
CULTURE Slider

George R.R. Martin a dezvăluit de ce-și ucide personajele din Game of Thrones

game of thrones

George R.R. Martin, autorul romanelor fantastice după care s-a realizat celebrul serial HBO „Game of Thrones”, adoră să-și ucidă personajele. Fanii au învățat repede să nu se atașeze de nicun personaj, pentru că „tăticul” lor îi ucide în secunda doi. În fapt, cineva l-a inspirat pe Martin să ia o decizie radicală față de cele mai îndrăgite personaje pe care le-a creat.

În așteptarea ultimului sezon din Game of Thrones, George R.R. Martin a mărturisit la televiziunea americană PBS că omul care i-a marcat copilăria și l-a determinat să scrie seria fantasy de succes internațional „Cântec de gheață și foc” a fost, nimeni altul, decât J.R.R. Tolkein, creatorul romanului Lord of the Rings.

Romanul lui Tolkein i-a schimbat viața lui Martin și l-a convins că nimic nu e mai stimulativ și mai dramatic pentru cititor decât uciderea tuturor personajelor, inclusiv a celor favorite și pozitive. Pentru Martin, pe când avea doar 13 ani, moartea lui Gandalf a fost tragică și marcantă, dar, deși i-a întristat copilăria, acest lucru i-a schimbat percepția despre personajele din lumea fantastică. „Gandalf moare. Nu vă pot explica impactul pe care l-a avut când aveam 13 ani. Nu-l poți ucide pe Gandalf!”, a spus acesta.

Deci, de ce moartea a schimbat cursul cărților sale și a poveștii pe TV? „Pentru că face suspansul de 1.000 de ori mai mare”, a explicat George R.R. Martin. „Azi, oricine poate muri”, a adăugat el, făcând referire la personajele sale.

În cel de-al optulea sezon al Game of Thrones multe personaje importante vor muri. Anunțul a fost făcut de oficialii HBO, la scurt timp după ce au citit scenariul. „A fost un moment puternic în viețile și carierele noastre. Niciun actor nu primise scenariul înainte și unul câte unul dintre personaje își pierdea viața”, spune Francesa Orsi, producător HBO, potrivit independent.co.uk. Ultimul sezon al îndrăgitului serial va avea premiera în aprilie 2019.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Catrinel Menghia face furori la Cannes. Iată cele mai spectaculoase ținute!

Andreea Damian

Ce s-a întâmplat în familia lui Catrinel Menghia în Italia

Tabu Tabu

Câteva articole din garderoba regală a reginei Victoria se vând la licitație

realitatea

De vorba cu Mircea Eremia – new entry pe piata muzicala romaneasca!

realitatea

NADIA COMANECI: Adevarul despre incercarea de SINUCIDERE

DE CE a fost data afara Gianina Corondan de la TVR

Scrie un comentariu