Home > Agenda > stiri > GERARD DEPARDIEU a primit cetatenia rusa!

GERARD DEPARDIEU a primit cetatenia rusa!

După ce a ameninţat că renunţă la paşaportul francez în semn de protest faţă de creşterea impozitelor vizându-i pe cei mai bogaţi francezi, actorul Gérard Depardieu a primit cetăţenia rusă din partea lui Vladimir Putin.

Putin i-a acordat cetăţenia rusă actorului francez Gérard Depardieu. “Vladimir Putin a semnat un decret privind acordarea cetăţeniei ruse francezului Gérard Depardieu”, a anunţat Kremlinul printr-un comunicat.

După ce Consiliului Constituţional (CC) francez a adoptat legea privind cenzurarea taxării cu 75% a celor mai bogaţi contribuabili francezi, Gérard Depardieu a decis să se mute în Belgia.

În urmă cu o lună, Gérard Depardieu a renunţat la cetăţenia franceză. ‘Nu am omorât pe nimeni, cred că nu am făcut nimic rău, în 45 de ani am plătit impozite de 145 de milioane de euro şi am 80 de angajaţi cărora le-am oferit locuri de muncă (…) Nu sunt de compătimit dar nici de invidiat, însă refuz cuvântul ‘lamentabil’. Vă predau paşaportul şi dreptul la securitatea socială de care nu m-am folosit niciodată. Noi nu mai avem aceeaşi patrie. Sunt un adevărat european, un cetăţean al lumii, aşa cum mi-a spus tatăl meu întotdeauna’, a spus actorul într-o scrisoare adresată premierului francez.


Mai mult: Vladimir Putin i-a acordat cetăţenia rusă actorului francez Gérard Depardieu – Stiri externe | Libertatea.ro


Comenteaza acest articol

GERARD DEPARDIEU a primit cetatenia rusa!

by   1 min
0