Home > Lifestyle > Stiri > Ghenea multiplicatorul

Ghenea multiplicatorul

Investitorul Marius Ghenea isi evalueaza propriul portofoliu de companii la circa 15-20 mil. euro. El tine sa precizeze insa ca estimarea ar putea fi "fie prea oprimsista, fie prea pesimsta". Aceasta in conditiile in care nici una din regulile clasice de evaluare nu mai este valabila. Marius Ghenea a inceput sa investeasca pe cont propriu din 2002, imediat dupa ce a plecat de la Flamingo – companie pe care o fondase la jumatatea anilor ’90, impreuna cu Dragos Cinca (inca actionar) si Varol Islam.

Ghenea era CEO-ul retailer-ului IT si actionar cu o treime din actiuni. De-a lungul anilor – Ghenea a mai fost ulterior CEO la Flanco si la Clearwire – a construit un mini holding de companii din domenii diverse: distributie IT si comert online (FIT Distribution), materiale de constructii (Selrion, Merimetal) si o mica retea de cafenele (Testa Rossa). Ghenea spune ca mai are pentru achizitii circa 2 milioane de euro – o suma egala cu valoarea investitiilor pe care le-a facut pana acum, scrie MONEY EXPRESS in numarul publicat in aceasta saptamana. Se fereste deocamdata sa faca investitii substantiale din acelasi motiv pentru care si investitorii cu care era in negocieri pentru vanzarea companiilor din constructii au pus on hold deal-urile: lipsa reperelor de evaluare. Omul de afaceri face investitii noi pe masura ce vinde o parte din companiile din portofoliu.

Avantajul este dublu: face rost de cash pentru alte plasamente si isi simplifica portofoliul. "Nu pot sa coordonez mai mult de zece companii simultan", spune el. Ghenea estimeaza la peste 25 milioane de euro nivelul veniturilor companiilor din portofoliul sau. Citeste articolul integral in MONEY EXPRESS. (Ionut Ancutescu) 


Comenteaza acest articol

Ghenea multiplicatorul

by realitatea   1 min
0