Home > Lifestyle > Ghid de dres starea de spirit

Ghid de dres starea de spirit

Toţi avem câte o zi în care i-am bate pe toţi cetăţenii care ne ies în cale, apoi am da foc oraşului-reşedinţă şi ne-am retrage într-o peşteră din vârf de munte, să ne convertim la o formă de religie nou-inventată, una cu cărţi de cult scrise într-un limbaj mai apropiat de modul în care gândim noi. Echipa noastră de experţi s-a adunat şi a ţinut o lungă şedinţă de brainstorming pentru alinarea furtunii din creiere. Iată lista de paşi simpli pe care o poţi urma, să-ţi dregi ziua proastă.

A) Poate te oftică ceva anume, şi efortul de a ignora acel ceva îţi dă o stare generală antipatică spre fioroasă.

Trebuie să stai tu cu tine, să vezi care e problema. Şi să fii sincer, măcar cu propria persoană. Uneori, e câte o chestie atât de stupidă, încât ţi-e şi ţie jenă că te-a indispus, alteori e o persoană care îţi face măgării doar pentru că poate. Important e să nu-ţi negi starea; las-o să se consume natural.

B) Rezolvă chestii, acolo unde poţi.

Dacă ai identificat problema care te indispune, fă ceva în privinţa ei. Există două moduri de a desface nodul gordian: stai să-l deznozi sau îl retezi cu totul. În unele cazuri, poţi încerca cu vorba bună, cu crisis management, cu răbdare; în altele, elimini complet cauzele problemelor, dând un flit călduros cui trebuie.

C) Poate ai rezolvat problema, dar starea dispare mai greu. Trăieşte-o până la capăt, certându-te cu lume pe Internet.

Nu-s de acord cu cretinii siniştri care vin cu probleme de la muncă şi le descarcă pe partenerul de viaţă şi pe copii. N-ai de ce să faci asta cu oamenii care te iubesc.
În schimb, poţi s-o faci cu troli de Internet. Ăia sunt oricum nişte pierde-vară şomeri, de obicei bărbaţi urâţi la care nu se uită nimeni, şi un pic de atenţie din partea ta le dă brusc senzaţia că au avut şi ei o interacţiune cu cineva de sex opus. Tu îţi verşi nervii pe ei, ei se lăfăie în atenţie şi se bucură că nu-s atât de inexistenţi pe cât credeau. Win-win.

D) Compensează cu pumnii şi puşca.

Slavă Domnului, trăim într-o societate avansată, care a inventat anestezia la dentist şi multe, multe jocuri violente pe computer. Nimic nu calmează nervii ca o rafală de împuşcături cu care dai de podele un oraş întreg. Sau vrei să simţi fizic adversarul pe care-l striveşti sub pumni? Încearcă jocurile mecanice de tip: “bat omuleţi cu o bâtă, şi cu cât dau mai mulţi de podea, cu atât am mai multe puncte”. Sau fă antrenament la sala de box, la sacul de nisip. Îţi descarci nervii şi-ţi mai şi tonifiezi musculatura.

E) Fă curat prin casă.

Dacă nu eşti genul care să aibă nevoie de expresia fizică sau verbală a violenţei pentru a-şi elibera mintea de furie, o activitate de rutină, care să-ţi solicite atenţia şi care să te distragă de la spume, e exact ce trebuie. Evită, totuşi, interacţiunea cu obiecte fragile, ca vasele sau bibelourile bunică-tii, dacă nu vrei, după aceea, să treacă ea prin ce treci tu acum. Sau vrei? OK, sparge bibelourile bunică-tii.

F) Fă sex.

Chiar dacă sexul la supărare nu pare cine ştie ce tentant, te vei pomeni că te exciţi mult mai repede – în fond, ai nervii gata stimulaţi – şi că a orgasm mult mai intens. Iar eliberarea de hormoni ai fericirii, care vine în timpul partidei, va face minuni pentru starea ta de spirit.

G) Mănâncă şi dormi.

Uneori, ne irită tot ce e în jurul nostru din simple cauze fiziologice: am uitat să luăm prânzul şi / sau suntem nedormiţi ca lumea de patru zile. Apropo, asta e soluţia ideală pentru orice problemă, oricât de grea, sau orice şir de sarcini complet de nerezolvat, ca pieptănul lui Făt Frumos care se transformă în pădure. Lasă tot ce faci şi dormi o oră. Ora aia va face diferenţa între tine cel megatensionat şi dornic să baţi pe cineva până-l umpli de sânge, şi între tine cel cool care spune: “E ok, pot controla situaţia.”

H) Pleacă o zi din oraş.

“Aoleu, la câte am pe cap, numai de călătorit nu-mi arde mie!” Vei vedea cu câtă graţie vei face slalom printre chestiile pe care le ai pe cap, dacă ai mintea nestartată de o zi în care ai schimbat aerul şi, eventual, fraierul.

I) Adoptă un animal de companie.

Eşti furios la culme, urzeşti în minte un plan de răzbunare care i-ar face invidioşi şi pe autorii lui V For Vendetta, când vezi un pisoi mic şi mustăcios pe stradă. Îl iei, îi faci o baie, îl hrăneşti greşit, face o diaree, îl duci repede la doctor, ăla îţi dă hrana corectă, îl deparazitează intern şi extern şi vă urează multă sănătate şi virtute. Undeva pe parcursul acestui şir de acţiuni, o să constaţi că ai uitat că erai supărat.

Ilustraţie: Jeremy Affeldt

Articole asemanatoare
sexul
Vindecarea sexuală: profită de izolare pentru a reaprinde dorința
sex
E sigur să faci sex în timpul pandemiei de coronavirus? Experții ne lămuresc
metoda 4-7-8
Cum poți adormi în 60 de secunde cu metoda 4-7-8
relații sexuale
Când au avut loc primele relații sexuale ale omului

4 Responses

  1. BCV

    Pe vremuri, fiind in divort (deci acuzat de toata,,lumea buna” comunista) cand ma intorceam suparat de la judecatorie (ca nu vroiau sa ma divorteze), bateam 1 Kg. de cuie intr-un gard de lemn. Ma calmam rapid. Acum nu mai sunt nervos…:)

  2. lorena

    Cea mai oribilă inepţie a comunismului a fost amânarea la nesfârşit a divorţului. De ce să torturezi doi oameni degeaba?

  3. Pingback : Ghid de dres starea de spirit | Culcă-te, Gheorghe, culcă-te, Ioane!

  4. sorin

    “C) Poate ai rezolvat problema, dar starea dispare mai greu. Trăieşte-o până la capăt, certându-te cu lume pe Internet” – atitudine de copil oligofren, care nu-i in stare sa se binedispuna decat pe seama altora. Si cu aceeasi atitudine de copil oligofren stii tu ca toti, dar absolut toti trolii de pe net, sunt niste “pierde-vară şomeri si urâţi la care nu se uită nimeni”. De ce nu ai bunul simt sa recunosti ca pentru tine trol nu e cel care deturneaza discutia, ci cel care are o parere contrara tie? Aaa, da, pentru ca esti convinsa ca detii adevarul absolut. Imi cer mii de scuze, am uitat pentru o secunda ca esti din categoria alora pe care nu-i bine sa-i contrazici.

Comenteaza acest articol

Ghid de dres starea de spirit

by   3 min
4