Tabu
Image default
LIFESTYLE

Ghid pentru alegerea online a unui parfum bărbătesc

Atunci când vine vorba de accesorii, ca bărbat, îți vei dori mereu un ceas de super calitate, poate chiar și lanțuri și inele. Există însă un accesoriu care are puterea să schimbe întreaga ta ținută, felul în care atragi atenția și felul în care oamenii percep personalitatea ta, fără să fie nevoie să le spui niciun cuvânt despre tine. Probabil că ai ghicit deja, este vorba de parfumuri bărbați.

Un parfum este obiectul perfect cu care vei putea spune o poveste despre starea ta de spirit și despre întreaga ta energie, fără nicio descriere. Când vei intra în cameră sau când vei trece pe lângă ei, oamenii pur și simplu vor ști în funcție de parfumul tău.

Sigur, beneficiile unui parfum sunt uimitoare, însă și alegerile se pot dovedi copleșitoare. Pentru că există foarte multe opțiuni pe piață și, dacă nu ești mega pasionat de subiect, este posibil să îți fie greu să alegi dintr-o asemenea varietate. Lucrurile se complică și mai tare când vrei să faci asta online, fără să poți testa și mirosi fiecare parfum care te atrage.

Așa că ți-am pregătit un mic ghid care să te ajute să faci cea mai bună alegere atunci când cauți parfumuri barbati online.

Ghidează-te după parfumurile pe care le ai deja și îți plac.

Știi că parfumurile sunt făcute din mai multe note, care fac ca uleiurile esențiale din care sunt făcute parfumurile să se elibereze treptat. Notele înalte sunt cele pe care le simți imediat după ce te dai. După ce acestea trec, parfumul își dezvăluie nota de mijloc, care va dura cam două, trei ore. La final, vei rămâne cu cea mai persistentă, nota de bază. În funcție de calitatea parfumului, nota de bază poate să reziste chiar și o zi întreagă.

Ei bine, această notă de bază poate fi un ghid pentru tine în alegerea unui nou parfum online. Dacă tu ai deja parfumuri cu note de bază lemnoase, citește bine descrierea parfumurilor disponibile online și alege unul tot cu bază lemnoasă. La fel și în cazul celor cu miros mai proaspăt și energic. Sau cele cu miros mai cald, de vanilie și condimente. Privește notele ca pe un portativ și fă comparația asta între un parfum pe care îl cunoști și îl iubești deja și unul nou, care să aibă cam aceleași note.

Ia în calcul sezonul sau ocazia în care vrei să îl folosești.

Sezonul este super important atunci când ne alegem un parfum. Gândește-te la miros așa cum te gândești și la haine. Nu vrei în niciun caz să porți haine prea groase și prea grele vara, pentru că o să simți că te sufoci. Vara și primăvara vor fi mereu mai potrivite parfumuri cu note citrice și chiar florale, cu note fresh. Gândește-te că natura explodează de energie și cam așa îți dorești și tu să te aliniezi cu ea. Pe timp de toamnă și iarnă, însă, este mult mai potrivit un parfum robust, cu note complexe și arome deosebite de cafea, tutun condimente. Un exemplu bun aici sunt parfumurile arăbești. Sunt o alegere bună pe timp rece în materie de parfumuri bărbați.

Nu doar sezonul este important, ci și ocazia. Dacă mergi la cumpărături cu un parfum ultra sofisticat, poate fi ușor o risipă de acel parfum. Vei atrage cu siguranță atenția în magazin, dar ești sigur că asta îți dorești? Ca principiu, pe timp de zi merg foarte bine parfumurile ușoare, care dau impresia de curat și proaspăt. Pe timp de seară sau la evenimente speciale, sunt mult mai potrivite parfumurile cu note calde și condimentate.

Dacă alegi online, citește mereu și părerile altor clienți.

Spuneam mai devreme că e important să citești compoziția parfumului și să o compari cu cea a unuia pe care o știi deja. Dar e bine să citești și secțiunea de recenzii mereu înainte de a achiziționa parfumuri. Poți vedea ce experiență au avut alți clienți cu un anume parfum și te poate ajuta în decizia ta. Atenție doar că fiecare piele are ph-ul ei propriu, așa că parfumurile pot mirosi ușor diferit pe fiecare dintre noi. Dar, dacă te întrebi cât de persistent este un parfum, poți afla asta din secțiunea de recenzii.

În căutările tale online, mai fii atent și la tipul de parfum, acestea pot fi apă de parfum, apă de toaletă și apă de colonie. Ele persistă diferit, cea de parfum fiind cea mai persistentă, cea de colonie fiind cea mai slăbuță. Sunt locuri de unde poți obține și mostre de parfum și asta poate fi o metodă bună de a testa parfumul înainte să investești în el. O altă opțiune ar fi să mergi într-un magazin să îl testezi, dacă ai timp. Sau, să vezi dacă există și variante de călătorie ale acelor parfumuri care îți plac, de 10 sau 30 de mililitri. Poate fi calea de mijloc prin care să testezi mai mult timp, fără să investești prea mulți bani.

 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

BIANCA din “Numai iubirea” s-a facut o domnisoara superba! FOTO

MONICA GABOR: efectele dure ale despartirii de MR PINK

Cafeaua reduce riscul apariţiei cancerului de prostată

realitatea

TORT Iepuras de Paste / Reteta simpla si haioasa!

Copiii nu datorează nimic părinților lor

Andreea Damian

5 lucruri pe care începătorii trebuie să le știe despre jocurile la casino

Andreea Damian

Scrie un comentariu