Home > Lifestyle > Stiri > Ghid pentru relații gay perfecte

Ghid pentru relații gay perfecte

Sănătatea. Deși pentru individul contemporan sănătatea este pe un plan secund, o atenție mai mare pentru sănătate sporește șansele de a avea succes într-o relație. Joe Kort, expert în relații gay, atrage atenția că nu tratamentele și îngrijirile speciale, ci starea de sănătate generală a individului are legătură cu depresiile, irascibilitatea sau cu problemele de atenție care cauzează deseori conflicte într-o relație. Concluzia: sănătate înainte de toate!

Ambianța socială prielnică. Deși integrarea socială a persoanelor gay se ‚învață’ de către acestea prin negocierea relațiilor ca persoane gay, bi, sau trans cu diferite grade de deschidere în privința orientării lor sexuale, se pare că individul datorează mult mediului din care provine. Un individ gay care se acceptă și este acceptat este un partener mult mai apt de o relație reușită și de durată, crede Martin Kantor, autorul unor cărți de consiliere pentru relații gay. Deschiderea nu are nicio legătură cu discreția, adaugă Kantor: important este ca individul gay să se simtă bine în pielea lui.

Lipsa dependențelor. Comportamentele care se formează în jurul dependențelor lasă mai puțin spațiu pentru dezvoltarea unei relații. Dependența de substanțe stupefiante, de internet sau pornografie, atrage atenția un alt cercetător, Michael Shelton, reduce disponibilitatea emoțională, creează condiționări teritoriale și solicită de la partener granițe fixe, care crispează creativitatea și reduc spațiul ludic dintr-o relație.

Incompatibilitatea primară. Jeffrey Chernin sparge un tabu când spune că oricare ar fi speranțele pe care și le pune cineva într-o relație, dacă nu a verificat o listă strictă de compatibilități, orice efort va fi în van. Deși tot el este cel care ne spune că suntem în general atrași de opusul nostru, menționează incompatibilitățile de arie socială, pregătire profesională sau vârstă își spun cuvântul până la urmă într-o relație. Să încerci totuși o relație motivată sentimental și fizic în pofida incompatibilităților este, totuși, un instinct pe care multe persoane și-l recunosc. Din nefericire, nu există date statistice clare referitoare la reușita lor.

Limitele personale. V-ați spus vreodată că ați întâlnit persoana alături de care doriți să vă petreceți toată viața sau pe care ați urma-o până la capătul pământului? Deși o majoritate covârșitoare de persoane răspunde afirmativ la această întrebare, Joe Kort este cel care atrage atenția că numeric vorbim de aceeași majoritate și în cazul persoanelor care menționează la capitolul cauze de despărțire limitele personale: ‚nu am putut’, ‚nu vreau’ și ‚de ce trebuie’ sunt începuturi de fraze cenzurabile atunci când vine vorba de deschidere față de o relație. Cu toții avem limite personale, dar acestea, crede Kort, trebuie să fie surprinse în mod plăcut și lăsate să treacă testul realității.

Articole asemanatoare
Homosexualitatea – Natura, Optiune, Trend?
SEX BOMB! Mihai TRAISTARIU despre relatiile cu barbati
Exclusiv Tabu.ro, interviu cu Nikolai Alekseev
Ziua Internațională Împotriva Homofobiei și Transfobiei

Loading...

1 Response

Comenteaza acest articol

Ghid pentru relații gay perfecte

by realitatea   2 min
1