Home > beauty > Ghidul anti-îmbătrânire pentru buze

Ghidul anti-îmbătrânire pentru buze

buze
Buzele noastre sunt unul dintre primele locuri pe care se văd semnele de îmbătrânire – pierderea volumului și ridurile din jurul gurii. Cu toate acestea, adesea le neglijăm.

O serie de schimbări importante apar la buze o dată cu înaintarea în vârstă”, spune dr. Macrene Alexiades, dermatolog din New York. Majoritatea buzelor își vor pierde volumul și forma în timp, dar ridurile se întâlnesc mai frecvent la fumători, la cei cu pielea foarte deschisă și la cei care stau foarte mult la soare. Așadar, dacă rutina actuală de îngrijire a buzelor implică doar o simplă aplicare a balsamului de buze ori de câte ori le simțim uscate, cu siguranță, se poe face mai multe lucruri pentru a avea buze mai tinere, mai proaspete și mai pline.

Trei dermatologi de top din New York dezvăluie trucurile anti-îmbătrânire a buzelor.

Seruri și balsam

Serurile și balsamurile pentru buze hidratează buzele. Multe conțin retinol, un ingredient cunoscut pentru stimularea producției de colagen și pentru eliminarea petelor. Problema este că retinolul poate fi iritant atunci când este aplicat direct pe buze. Există, din fericire, formule, care conțin un derivat blând, numit Retinol 8, care poate reduce ridurile din jurul gurii. Pentru un aspect mai plin poți aplica pe buze ulei de cocos.

Lasere și peeling chimic

Acestea tratamente de înfrumusețare ajută la elimimarea ridurilor fine și a petelor pigmentare din jurul buzelor, care nu par să dispară cu tratamente obișnuite. Laserele și peelingul chimic pot ajuta la îmbunătățirea tonusului și texturii pielii și la minimizarea aspectului ridurilor. Se recomandă un peeling chimic cu alfa-hidroxi-acizi sau microneedlingul cu sau fără radiofrecvență, ceea ce creează leziuni minuscule pielii din jurul buzelor și, prin urmare, stimulează producția de collagen.

Injecții cu acid hialuronic

Injecțiile cu acid hialuronic nu mai sunt demult un tabu în conversațiile pasionatelor de beauty. Ele nu sunt realizate cu intenția de a crea buze mai mari. Odată cu înaintarea în vârstă, marginea buzei își pierde din  definiție. De aceea multe femei tind să depășească acea linie cu ajutorul rujului. Injecțiile cu acid hialuronic pot face ca buzele să fie mai definite – și, prin urmare, mai tinere – fără să schimbe dramatic dimensiunea lor.

Articole asemanatoare
riduri în jurul gurii
Cele 7 obiceiuri din cauza cărora faci riduri în jurul gurii
ghid
Ghid de consumabile medicale și spitalicești – Produse de îngrijire pentru mame și copii
buze
Metoda periculoasă pentru mărirea buzelor la care apelează tinerele
Casa Regală
Casa Regală publică un ghid de bune practici pentru a combate abuzul pe social media

Comenteaza acest articol

Ghidul anti-îmbătrânire pentru buze

by Andreea Damian   1 min
0