Tabu
Image default
CULTURE

Girls and Guitars – CD Tabu

Compilația aleasă de Tabu constă în cantece ale unor femei care au reușit să-și facă un nume rezonant în lumea muzicii.

Prima de pe listă este nimeni alta decat Sheryl Crow și melodia „If it makes you happy”, de pe albumul intitulat „Sheryl Crow”, care i-a adus 2 premii Grammy pentru cea mai bună voce pop feminină și cel mai bun album rock.

Joan Osborne, cunoscută pentru single-ul „One of us”, este o cântăreață renumită pentru stilul muzical country și folk și pentru curajul de a-și mărturisi relațiile bisexuale.

Cine nu-și aminteste de videoclipul cu Vanessa Carlton si cum cânta ea la pianul plimbat dintr-un peisaj în altul. Tabu vă oferă „A thousand miles” (mile parcurse probabil, de ea si pianul ei).

„Marlene on the wall” single-ul de primul album al lui Suzanne Vega, auto-intitulat, a beneficiat de un clip care a fost difuzat pe MTV și VH1. Artista este cunoscută de asemenea și pentru hit-ul „Tom’s dinner” preluat și remixat de alți artiști.

Cunoscută pentru imaginea ei rebelă și extrem de sexuală, Wendy James, vocalista formației „Transvision Vamp”, apare în compilația Tabu cu melodia „I want your love”. Single-ul a fost recunoscut drept unul dintre cele mai bune și a fost în topuri în anul 1988.

Formația anilor 80, Edie Brickwell & New Bohemians, s-a format printr-o întâmplare care intră sigur la categoria „destin”. În timpul unui concert Edie a fost invitată din public să cânte pe scenă. „What I am” este cea mai cunoscută piesă a lor.

Chiar dacă sora ei mai mare era mai cunoscută la un momentdat, Ashlee Simpson a reușit să-și facă un nume în industria muzicii. Revista Rolling Stones a descris-o pe artistă ca fiind o combinație între Avril Lavigne și Sheryl Crow. „Pieces of me” a fost primul single de pe primul său album „Autobiography” și a făcut vâlvă nu numai în America, ci în toate țările.

Cu toate că fetele de la „The Faders”, în prezent, au luat-o pe căi separate, au avut timp în 2005 să lanseze cu succes, single-ul „No sleep tonight”.

Regretata Kirsty MacColl, a reușit să devină cunoscută datorită unei colaborări cu o trupă punk. Abordând un stil total diferit de tatăl său, cântărețul de folk Ewan MacColl, Kirsty a dat naștere cântecului „There’s a guy Works down the chip chop swears he’s Elvis”, lung, dar bun.

Multă lume își amintește probabil de videoclipul “Zombie” al trupei “The Cranberries” și vocea originală și puternică a fostei vocaliste. Pentru cei cărora vor să fredoneze melodia „Zombie”: „Don’t try this at home”, vocea artistei este de neimitat.

Controversata nevastă a regretatului Kurt Cobain, Courtney Love, a reușit, pe lângă să se îmbrace foarte ciudat și să se îmbete în public, și să facă muzică bună. Așa se face că single-ul „Malibu” a fost nominalizat la 2 premii Grammy.

Joan Armatrading, cea care încheie lista de muzică bună, este o artistă de culoare care a reușit să se impună pe piața muzicală în anii 70, atunci când oamenii nu erau obișnuiți încă cu vocaliști de culoare. Hit-single-ul „Love and affection” cu influențe jazz, a ajuns, la vremea lui, în top 10.

Vara aceasta Tabu ne propune să ne ridicăm în picioare, să dansăm sau să ne lăsăm pe spate și să ne relaxăm, pe acorduri de muzică bună.

1. Sheryl Crow – If it makes you happy
2. Joan Osborne – One of us
3. Vanessa Carlton – A thousand miles
4. Suzanne Vega – Marlene on the wall
5. Transvision Vamp – I want your love
6. Edie Brickwell & New Bohemians – What i am
7. Ashlee Simpson – Pieces of me
8. The Faders – No sleep tonight
9. Kirsty MacColl – There’s a guy Works down the chip chop swears he’s Elvis
10. The Cranberries – Zombie
11. Hole – Malibu
12. Joan Armatrading – Love and Affection

ARTICOLE SIMILARE

Evolutia cazului “ELEVA DISPARUTA” – elemente noi! Manastirea, telefonul, detectivul!

realitatea

Vedete nascute pe 3 septembrie!

realitatea

Atacăm Oscarul 2009 pe trei fronturi

realitatea

Sărbătoritul zilei de 2 iunie

realitatea

Yann Tiersen concerteaza iar la Bucuresti?

realitatea

Godottino | Primul serial de teatru pentru copii din România

Andreea Damian

Scrie un comentariu