Tabu
Image default
CULTURESlider

[ Globurile de Aur ] Șase nominalizări pentru filmul „Mank”

Filmul „Mank” a intrat în cursa pentru cele mai râvnite premii din industria cinematografică americană după ce a obținut șase nominalizări la Globurile de Aur. 

Un film despre alt film

Lansat la începutul lunii decembrie pe platforma de streaming Netflix, Mank explorează epoca de aur a Hollywoodului, urmărind îndeaproape povestea scenaristului Herman J. Mankiewicz, interpretat de Gary Oldman, și felul în care a luat naștere celebrul film Citizen Kane, regizat de Orson Welles. 

Lungmetrajul alb-negru Mank, regizat de David Fincher și produs de Netflix, a fost recompensat cu șase nominalizări la Globurile de Aur, evenimentul care inagurează, în mod tradițional, sezonul premiilor din cinematografia americană. 

Încă de la debut, David Fincher a lucrat în interiorul sistemului hollywoodian, cu toate că cineastul este recunoscut pentru felul în care își impune controlul total asupra filmelor sale. Recent, regizorul a semnat un contract de exclusivitate de patru ani cu Netflix, o companie care se pare că este dispusă să-i finanțeze inclusiv creațiile experimentale. 

22 de nominalizări pentru Netflix

Mank nu este singurul film produs de Netflix care a atras atenția juriului de la Globurile de Aur. Lungmetrajul Procesul celor șapte din Chicago, în regia lui Aaron Sorkin, se află pe locul al doilea în topul producțiilor cinematografice Netflix din acest an, cu cinci nominalizări. 

Spre deosebire de anul trecut, când Netflix a înregistrat 17 nominalizări în cadrul aceleiași competiții, în 2021, compania se bucură de 22 de nominalizări pentru producțiile sale. 

Creșterea se poate datora, în mare măsură, și pandemiei actuale, care a propulsat Netflix pe culmile succesului, în detrimentul studiourilor de film tradiționale, care se confruntă cu mari probleme financiare din cauza sistării temporare a activității cinematografelor. 

Alături de Premiile Oscar, Globurile de Aur celebrează performanțele din industria americană de film. Dincolo de a fi o gală somptuoasă, Globurile de Aur reprezintă, totodată, un indicator esențial al valorii cinematografiei contemporane.

ARTICOLE SIMILARE

ANDRÉ RIEU lanseaza DVD-ul “Live in Bucuresti”

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

De la generația silențioasă la „fulgii de zăpadă”: de ce ai nevoie de prieteni de toate vârstele

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Drama actriței de la Hollywood: a rămas fără uter, în timpul operației de endometrioză

Andreea Damian

Dior a creat o grădină, dar promite să planteze cei 164 de copaci folosiți în prezentarea de la Paris

Andreea Damian

Scrie un comentariu