Tabu
Image default
lifestyle

GOmentorship, miercuri, 22 septembrie

Talentul nu vine cu instrucțiuni de folosire. Asta au aflat pe pielea lor zeci de mii de tineri care au urmat sau urmează școala în România, lucru care nu i-a ajutat în descoperirea traseului profesional ce le poate pune în valoare cel mai bine atuurile. De multe ori, vocația are nevoie de un catalizator pentru a ieși la suprafață. Acel catalizator poate fi un mentor, o poveste a unui mentor, inspirația și energia profesioniștilor care au ajuns la împlinire în carieră.

Miercuri, 22 septembrie, de la 19.00, la Sala de Lectură a Facultății de Litere din București va avea loc primul eveniment din seria CÂND VOI FI MARE, o componentă a platformei de educație alternativă GOmentorship. Ediția de miercuri va fi spațiul de întâlnire și de schimb de idei între tineri liceeni, studenți sau absolvenți și trei apreciați profesionisti români: Robert Turcescu, Tiberiu Soare și Cristian Ispas.

Discursurile celor trei vor porni de la aceeași propoziție: «Când eram mic, voiam să mă fac…» și vor vorbi atât despre părțile pozitive, cât și despre avatarurile profesiei alese. La final, tinerii prezenți la eveniment vor putea interacționa cu invitații, le vor adresa întrebări și se vor putea consulta cu ei referitor la profesia la care visează. Cea mai importantă «urmare» pentru ei va fi doza de inspirație necesară în alegerea unei cariere construită apoi pe valori solide. Conferințele CÂND VOI FI MARE vor fi filmate și împărtășite cu cât mai mulți tineri români, atât prin platforma online a proiectului, cât și prin proiectarea lor în diverse comunități educaționale.

Conferințele se vor desfășura de două ori pe lună, iar intrarea va fi liberă. Robert Turcescu este una dintre vocile cele mai puternice în jurnalismul românesc. A început ca redactor de presă scrisă și a fost, pe rând, redactor-șef la Radio Total, la Europa FM, colaborarator la Dilema Veche, prezentator la TVR și realizator la Realitatea TV.

În prezent, jurnalistul se pregătește pentru un nou început, acela de realizator la B1 TV. Tiberiu Soare este dirijor al Operei Naționale București din 2005 și profesor asociat la Universitatea de Muzică din București din 2002, catedrele orchestră și canto. Este unul dintre cei mai populari tineri artiști români, având la activ colaborări cu prestigioase orchestre ale lumii, precum London Philharmonic Orchestra. Cristian Ispas, fondator și manager al Fundației Motivation, este unul dintre luptătorii înverșunați pentru accesul la educație al copiilor cu dizabilități și pentru integrarea lor socială.

Din 1995 până azi, Motivation a redat speranța într-o viață împlinită pentru peste 4.500 de copii și adulți cu dizabilități. GOmentorship este o inițiativă a Asociației Oricum ce beneficiază de sprijinul Fundației Dinu Patriciu, precum și de sprijinul Universității din București.

Principalul său scop este stimularea educației non-formale și crearea unei legături mai puternice între tineri și profesioniști, între mediul educațional și cel profesional. Proiectul Mentorship, azi GOmentorship, a pornit în 2007, când a pus în contact 100 de mentori cu peste 3000 de tineri care au schimbat idei și valori despre talent, modele profesionale și dezvoltarea carierei. Mai multe detalii despre GOmentorship și despre seria de conferințe CÂND VOI FI MARE puteți afla accesând site-ul www.gomentorship.ro.

ARTICOLE SIMILARE

Robert Downey Jr. înapoiază avansul pentru cartea sa

realitatea

CEA MAI SIMPLA metoda de slabit. OCHELARII DE DIETA

Ghici cine…

realitatea

Iată trailer-ul Sex And The City 2 – VIDEO

realitatea

LIVIU VARCIU si aventura cu ANDREEA BALAN la 14 ani! Ce faceau in baia baietilor?

Experiența te îmbracă

realitatea

Scrie un comentariu