Home > Agenda > Patru angajați au fost concediați de Google pentru că voiau sindicalizare. Ei continuă să lupte

Patru angajați au fost concediați de Google pentru că voiau sindicalizare. Ei continuă să lupte

Angajații activiști acuză compania că a încercat să anuleze sindicalizarea angajaților, încălcând legile federale ale muncii.

Cei patru angajați care au fost concediați de Google în timpul săptămânii de dinainte de Ziua Recunoștinței intenționează să depună acuzații federale, susținând că fostul lor angajator i-a concediat pentru a opri sindicalizarea lucrătorilor. Google le-a comunicat celor aproximativ 100.000 de angajați săptămâna trecută că cei patru au fost concediați pentru „încălcări clare și repetate ale politicilor noastre de securitate a datelor”, potrivit unui memoriu obținut de Bloomberg. Însă, în cadrul interviurilor date ulterior presei, muncitorii au respins această justificare și au sșpus că e un pretext.

„Google ne-a concediat nu doar pentru a ne pedepsi personal, ci pentru a trimite un mesaj celorlalți angajați din companie”, a spus Sophie Waldman, unul dintre inginerii software concediați. „Nu este vorba doar de noi, ci de intimidarea tuturor,” a adăugat Laurence Berland, alt angajat Googlers concediat. “Vor să ne temem, ne vor resemnați și ne vor cinici.”

Angajații Google care încă mai au locuri de muncă își susțin colegii concediați

Google a refuzat să comenteze mai mult. Un purtător de cuvânt a confirmat că compania a concediat patru angajați pentru încălcarea politicilor de securitate a datelor Google și a codului de conduit. Cei patru vor depune acuzații cunoscute sub numele de denunțarea a unor practici de muncă nedrepte (ULP) la Consiliul Național pentru Relații de Muncă, agenția guvernamentală însărcinată cu aplicarea legislației americane în domeniul muncii – sursa. Legea americană interzice, în general, angajatorilor să pedepsească angajații care vor să se sindicalizeze.

În ultima vreme există o escaladare continua și serioasă a relațiilor de muncă de la Google, care a observat o nemulțumire acută din partea angajaților în ceea ce privește problemele precum răspunsul corporației la hărțuirea sexuală, tratamentul aplicat „forței de muncă” și etica unora dintre proiectele și clienții Google. Scandalul a escaladat la mai puțin de o săptămână după ce New York Times a dezvăluit că Google a angajat o firmă de consultanță anti-sindicalizare.

Angajații concediați au spus că intenționează să continue să lupte cu angajatorul: „Avem nevoie de un sindicat. Oamenii sunt mai pregătiți și gata de luptă decât oricând. Vom continua să luptăm și vom câștiga.”

Articole asemanatoare
Apple și Google
Apple și Google își unesc puterile pentru a învinge coronavirusul
CEO-ul Google susține reglementarea Inteligenței Artificiale pentru a limita „consecințele negative”
cancerul
Un program de inteligență artificială detectează cancerul mamar mai bine decât medicii
Google
Angajații Google ascultă înregistrările provenite de la aplicaţia de asistență vocală

Comenteaza acest articol

Patru angajați au fost concediați de Google pentru că voiau sindicalizare. Ei continuă să lupte

by Dora Constantinovici   1 min
0