Tabu
LIFESTYLE Slider

Google refuză să elimine aplicaţia prin care saudiții își urmăresc nevestele

google

Google refuză să elimine o aplicație care permite bărbaților din Arabia Saudită să-și urmărească și să-și controleze soțiile. Gigantul digital spune că software-ul îndeplinește toți termenii și condițiile sale.

Aplicația Absher va rămâne în magazin Google Play după ce o recenzie a constatat că nu încalcă niciuna dintre regulile firmei. Deși organizaţiile pentru drepturile omului sunt de altă părere. Un senator democrat împreună cu alți 13 colegi din Congres le-a adresat o scrisoare şefilor giganților Apple şi Goggle, în care le cere ștergerea aplicației folosite pentru supravegherea şi controlarea femeilor.

Aplicaţia le este pusă la dispoziţie chiar de guvernul saudit, din 2015, pe dispozitivele cu sistemele iOS şi din 2016 pentru Android. Bărbaţii introduc datele din documentele femeilor din familie şi le pot limita posibilitatea de a călători fără permisiunea lor. De asemenea, le permite soților să știe unde le merg partenerele de viață, cât timp au stat acolo și prin ce aeroporturi au voie să ia avionul. Acest lucru este în perfect acord cu legea din regat, potrivit căreia femeile sunt sub tutela soţului sau tatălui.

Bărbații saudiți primesc un sms atunci când femeile lor folosesc pașaportul sau o alertă pe telefon dacă părăsește o anumită zonă. Aplicația este unul din principalele motive pentru care femeile care încearcă să fugă de dictatura din Arabia Saudită sunt adesea prinse.

În timp ce Google a luat această decizie, Apple a anunţat că va investiga problema şi a cerut dezvoltatorilor să nu utilizeze în acest mod magazinul de său de aplicaţii.

ARTICOLE SIMILARE

EXCLUSIV Cum arată Alina Eremia după intervenția chirurgicală de la nas!

Tabu Tabu

De ce o urăște Camilla pe Kate. Cumplita rivalitate dintre cele două ducese

Andreea Damian

MIHAELA RADULESCU despre lacrimile lui DANI OTIL

Scrie un comentariu