Tabu
Image default
CULTURE Slider

Goya de Honor 2021 ⎪ Seria de filme „Ángela Molina”

În perioada 12 — 26 februarie 2021, Institutul Cervantes din București a programat o serie de proiecții de filme online dedicate actriței de origine spaniolă Ángela Molina.

Ángela Molina este una dintre cele mai remarcabile actrițe ale cinematografiei spaniole. Cariera ei a început în plină Tranziție Spaniolă și continuă pînă în prezent, cu un parcurs cinematografic presărat cu numeroase participări în filme internaționale, între care colaborarea cu Buñuel a fost punctul de pornire și de afirmare. 

În semn de recunoaștere a unei cariere atât de strălucitoare, Academia de Arte și Științe Cinematografice din Spania îi va decerna Premiul Goya de Honor în cadrul ediției 2021 a prestigioaselor premii spaniole.

„Prin această distincție vrem să recunoaștem cariera excepțională a acestei colege atât de iubite de noi toți pentru autenticitatea, talentul ei incontestabil și speciala ei sensibilitate.”, a declarat juriul Academiei spaniole. 

Cu această ocazie, Institutul Cervantes din București programează mai multe proiecții de filme online pe contul de vimeo al instituției, pelicule-reper ale cinematografiei spaniole în care a jucat Ángela Molina precum La Sabina (José Luis Borau, 1979), La mitad del cielo (Manuel Gutiérrez Aragón, 1986) și Las cosas del querer (Jaime Chávarri, 1989). Filmele vor fi disponibile, în regim gratuit, pentru 48 de ore de la datele lansării lor (12, 19 și 26 februarie). 

ARTICOLE SIMILARE

Pericolul din cremele de protecţie solară. Avertismentul specialiștilor

Andreea Damian

Suferi de anxietate din cauza schimbărilor climatice?

Andreea Damian

Salma Hayek, răvășitoare la 54 de ani. S-a pozat din nou în costum de baie

Andreea Damian

Filmul lunii septembrie: Boogie

realitatea

Cu un raport al veniturilor mai mare decât cel prevăzut, Disney atacă Netflix

realitatea

Prințesa saudită criticată dur pentru că a pozat la volan pentru Vogue

Andreea Damian

Scrie un comentariu