Home > Lifestyle > Stiri > Granița fină dintre prietenie și sex

Granița fină dintre prietenie și sex

CONFESIUNE LA FEMININ
Fără exagerări, vă rog. Se lasă cu lacrimi!

S-ar putea să fiu acuzată că gândesc ca un bărbat, dar pot spune cu mâna pe inimă că nu am avut niciodată un prieten cu care să nu am gânduri „necurate“ și cu care să am o relație de amiciție pură. Nu aș vrea să mă înțelegeți greșit și să credeți că am transformat orice prietenie într-o legătură romantică sau că am făcut sex cu toți amicii mei. Este vorba de ceva mult mai subtil, de o atracție și de un fel special de empatie care face ca relațiile de prietenie între un bărbat și o femeie să fie altfel decât prieteniile între două persoane de același sex. Dar acest lucru trebuie luat ca atare, nu trebuie nici să subestimăm, nici să supraestimăm aceste trăiri jucăușe. Dar tare bine era să fi știut aceste lucruri încă de pe la 14 ani, când au început sentimentele să-mi joace feste. Dar la aceste concluzii înțelepte am ajuns după două experiențe cu final nu tocmai înțelept. Prima s-a lăsat cu lacrimi și suferință, cel puțin din partea mea, iar a doua cu o prietenie sfârșită brusc, trist și absurd.
Să le luăm pe rând. Când eram studentă aveam un prieten foarte bun. Era confesorul meu și cel mai solid umăr pe care am plâns vreodată. În timp ce mie îmi ardea de petreceri, chiul și vacanțe ieftine infinite, el îmi făcea cadou teancuri de cărți, mă ducea la filme și, nu o dată, ne-a prins răsăritul vorbind despre Edgar Allan Poe, feblețea lui. El era celibatar, eu aveam relații de durată scurtă și mijlocie, mă îndrăgosteam și mă despărțeam aproape lunar. De-a lungul prieteniei noastre, eu am fost convinsă că și-ar dori să aibă o relație cu mine, dar că așteaptă să devin mai… matură. Nu mi-a zis niciodată nimic explicit, dar așa am vrut să cred eu. Nu mă atrăgea fizic, dar când eram lângă el simțeam o relaxare incredibilă. Așa îmi imaginam că trebuie să se simtă doi oameni îndrăgostiți și fericiți și, fără să mă gândesc prea mult la asta, speram să fim și noi doi așa, într-o zi. Într-o zi m-a invitat în oraș, la masă, spunându-mi că trebuie să vorbim. Mi s-a părut un moment foarte emoționant pentru că eram sigură că are legătură cu noi doi. Ca într-un film prost, mi-a spus cu steluțe în ochi că a cunoscut pe cineva, că s-a îndrăgostit și că sunt prima care află pentru că sunt prietena lui cea mai bună. Pe moment, am reacționat cum trebuie, apoi m-am închis în casă și am plâns vreo trei zile. Nu îndrăzneam să-i spun nimic, dar sufeream ca un câine. Prietenia noastră nu a avut prea mult de suferit. Dar nu ne-a mai prins niciun răsărit vorbind, a apărut o distanță care l-a început m-a speriat, apoi mi s-a părut sănătoasă și constructivă.
A doua experiență neînțeleaptă pe care am trăit-o este de-a dreptul ridicolă și nu îmi vine să cred nici acum că am făcut așa un lucru stupid. Am plecat în vacanță cu un prieten foarte bun și, peste nici trei zile, am făcut sex. Nici măcar nu pot să dau vina pe cocteiluri, eram perfect conștientă de ce se întâmpla și nu mi se părea deloc grav. Dar urmările au fost cu mult mai grave decât mi-am imaginat. Ne-am stricat vacanța și de atunci vorbim din an în Paște. și de fiecare dată îmi vine să-mi dau cu pumnii în cap și mă întreb ce naiba a fost în mintea mea…
R.O., 28 de ani

CONFESIUNE LA MASCULIN
Prietenia dintre sexe

Cred cu tărie că mai toate prieteniile strânse, dezvoltate între un băiat și o fată la vârste mai mari de 12 ani, au o oarecare aromă sexuală care le face să fie nu-așa-de-ideale cum am vrea noi și, în funcție de condiții, inhibiții, stări, puseuri sau panseuri, să se strice la un moment dat. și așa dispare toată magia. Pe Ana-Maria am cunoscut-o pe la 17 ani, în cadrul unui grup de studiu. Îmi plăcea, era „panchistă“, plină de viață, fără prejudecăți, diferită de fetele pe care le cunoșteam. Pe măsură ce lucrurile avansau și în mod normal am fi început să ne ținem de mână și să ne pupăm franțuzește pe sub castani, am constatat că nu-s prea atras sexual de Ana-Maria, dar că-mi place compania ei. Cred că la ea lucrurile erau mai serioase, așa că am început să fiu mai rece ca să nu îi dau de înțeles lucruri inexistente. Dar asta nu a împiedicat producerea unui incident puber-sexual: la o petrecere am fost curtat de Ana-Maria, barierele s-au ridicat și noi ne-am „încins“ pe alcool. M-am simțit aiurea a doua zi și m-am dat dispărut și noi doi nu ne-am mai văzut vreo jumătate de an. Åžtiind că timpul le rezolvă pe toate, am reluat apoi relația de prietenie sperând că, după toate lucrurile prin care am trecut, putem să ne comportăm ca niște oameni maturi de… 18 ani. Chiar dacă unul dintre noi are sentimente mai romantice în legătură cu celălalt, am sperat să ne putem transforma trăirile în prietenie. Lucrurile păreau să meargă pe făgașul corect până când s-a întâmplat incidentul post-puber-sexual. Evident, tot la beție. A doua zi am dispărut ca soarele în timpul eclipsei și n-am mai apărut decât după o lună. Asta e viața. Ne-am împăcat. Lucrurile păreau să meargă de minune, cu excepția unor acte de gelozie pe care le mai practica Ana-Maria din când în când și pe care eu le luam ca pe un lucru „normal“, tolerându-le. I-am acceptat mulți ani micile răutăți, până când a avut loc și incidentul post-post-puber-sexual. Tot pe bază de alcool, tot cu senzații tari de dimineață, însă abordate cu o doză mai mare de maturitate, nu cu dispariții matinale și alte prostii. Am pus cărțile pe față și am spus lucrurilor pe nume. Eu chiar nu vroiam o relație amoroasă și chiar vroiam să fiu amic cu Ana-Maria pentru că mă simțeam bine cu ea și, de fiecare dată când s-a întâmplat „incidentul“, m-am simțit înșelat, tras pe sfoară de organul meu sexual care-mi interzicea această prietenie. Însă doar în baza acestei povestiri nu se pot trage concluzii. Datorită altor prietenii pe care le-am trăit cu alte fete pot să trag concluzia că se poate și prietenie și sex, dar depinde de conformația spiritual-afectivă a participanților. Consider că sexul, în cadrul unei relații de prietenie, poate avea un rol benefic, de descătușare a pornirilor subconștiente sau inconștiente. Dificultatea stă în modul în care vă administrați relația după aceea.
P.S.: De câțiva ani nici măcar nu mai vorbesc cu Ana-Maria.
A.V., 29 de aniLoading...

Comenteaza acest articol

Granița fină dintre prietenie și sex

by admin   5 min
0