Home > Lifestyle > “Grasimi bune” pentru tine

“Grasimi bune” pentru tine

Da, termenul de “grasimi sanatoase” suna a oximoron, dar specialistii ne sfatuiesc sa nu tragem concluzii pripite! Iata  motivele pentru care ar trebui sa le incluzi in dieta ta zilnica:

Omega 3. De ce este bun?

Acizii grasi omega 3 duc la un risc cu 27% mai mic de a muri. In plus, riscul de a muri din cauza bolilor de inima scade cu 35%. Previne depresia, boala Alzheimer si dementa. Se gaseste in alune de padure, seminte de chia si in semintele de in.

Acidul Linoleic Conjugat. De ce este bun?

Acidul linoleic conjugat (CLA) CLA este un antioxidant foarte puternic, anti-cancerigen, anti-catabolism, imbunatateste imunitatea, ajuta in procesul de ardere a grasimilor, in construirea si mentinerea masei musculare. Poate fi gasit in produsele lactate, ulei de sofranel (exista capsule cu acest ulei), carne rosie, pasari de curte, oua, ulei de porumb.

Uleiul de canepa. De ce este bun?

Acesta joaca un rol important pentru organism deoarece este usor de digerat si stimuleaza producerea de anticorpi care intaresc sistemul imunitar si ne feresc de efectele nocive ale radicalilor liberi. Proteina din canepa contine toti cei 21 de aminoacizi cunoscuti, inclusiv cei 8 aminoacizi esentiali pe care organismul uman adult nu ii poate produce (leucina, lizina, metionina, fenilalanina, triptofanul, valina si treonina). Se gaseste in mod natural in semintele de canepa.

Articole asemanatoare
grăsime
Încă un pericol pentru sănătate. Grăsimea se acumulează şi în plămâni
Cinci moduri de a te simți mai aproape de natură – chiar dacă locuiești în oraș
boli de inimă
Picioarele groase feresc femeile de boli de inimă – studiu
dieta
Cea mai eficientă dietă pentru reducerea grăsimii viscerale, asociată cu afecțiuni cardiovasculare

1 Response

  1. Pingback : “Grasimi bune” pentru tine | Femininne

Comenteaza acest articol

“Grasimi bune” pentru tine

by   1 min
1