Tabu
Image default
HEALTH

Greșeala pe care o fac toți oamenii! De ce nu ar trebui să mai pui miere în ceai

Puțină miere într-o băutură fierbinte sau cum să îmbini utilul cu plăcutul într-un moment în care temperaturile scad. Totuși, acest reflex preventiv nu ar fi cel mai eficient în atenuarea relelor cauzate de iarnă.

La fiecare durere în gât, luăm o linguriță de miere. Antiinflamatoare, antibacteriană, antiseptică, cicatrizantă, energizantă… Nu mai putem număra virtuțile acestui lichid auriu, derivat din nectarul florilor și transformat de albinele Apis mellifera. În Egiptul antic, produsul era atât de popular încât a fost chiar oferit zeilor. Cu toate acestea, pentru a beneficia de proprietățile sale vindecătoare, ar fi bine să evitați să mai adăugați miere în ceai sau cafea.

Căldura degradează culturile vii

În practică, acțiunea antibacteriană și antiseptică a mierii provine din sinergia mai multor factori. Începând cu aciditatea sa, datorită pH-ului său foarte scăzut, care împiedică înmulțirea bacteriilor. Nivelul său ridicat de zahăr (80%), asociat cu un conținut scăzut de apă (15 până la 18%), are grijă de absorbția particulelor de apă vitale pentru ca bacteriile să le distrugă mai bine. În cele din urmă, găsim în borcanul nostru de miere și enzime de apărare transmise de albină precum glucoza oxidaza care va produce peroxid de hidrogen, mai cunoscut sub numele de peroxid de hidrogen, acest celebru antiseptic folosit pentru salvare.

Numai că, din momentul în care o adaugi într-un lichid fierbinte, îi vei perturba buna funcționare. Peste 42 °C, toată activitatea vie este distrusă, este la fel pentru corpul uman, transmit medicii citați de Madame Figaro.

Stai liniștită, întotdeauna este posibil să-ți bei ceaiul cu miere, fără riscuri pentru organism, și să beneficiezi de unele dintre beneficiile acestuia. „Vom aștepta să se răcească, astfel încât ceașca să nu ne mai ardă degetele și apoi să putem adăuga mierea în ea, înainte de a o bea”, explică dr. Albert Becker. Acest gest va avea ca scop păstrarea gustului dulce al mierii, precum și calitățile sale antiinflamatorii, dar nu și proprietățile sale naturale antiinfecțioase. „Dacă diluăm mierea cu apă, îi modificăm pH-ul și concentrația de zahăr și, prin urmare, acțiunea ei împotriva bacteriilor”, explică specialistul în apiterapie.

Pe de altă parte, dacă sunt luate separat, apa fierbinte și mierea sunt foarte eficiente, în special pentru afecțiuni asemănătoare gripei.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să mănânci bine fără să te simți vinovată?

Andreea Damian

Acest tip de cancer va putea fi eradicat complet în majoritatea țărilor până în 2100

Andreea Damian

Importanta interventiei precoce in autism

realitatea

Alimente recomandate zilnic femeilor (partea I)

realitatea

„Pandemia” de halitoză – un efect secundar neplăcut al purtării măștilor

Andreea Damian

Rezultatele alarmante ale unui studiu privind consumul de iaurt

Andreea Damian

Scrie un comentariu