Tabu
LIFESTYLE

Greșeala pe care o faci atunci când gătești omleta

Omleta pare cel mai simplu preparat culinar, pe care îl poate găti oricine la micul dejun. Chiar și mai marii bucătari și-au început cariera cu o rețetă ușoară de omletă. Însă, pe cât de simplă pare această rețetă, pe atât de ușor majoritatea face o greșeală gravă care îi distruge gustul și textura, transformând preparatul într-o bombă culinară.

Cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când prepari omletă este adăugarea laptelui în compoziție. În primul rând, laptele afectează textura omletei. Rezultatul nu va fi pufos, așa cum ar trebui, ci ouăle vor tinde să se usuce, să devină cauciucate și dense. Apoi, laptele diluează compoziția de ouă, astfel că omleta nu va mai fi la fel de gustoasă. În plus, vei tinde să le gătești mai mult decât ar trebui.

Această greșeală gastronomică nu are efecte negative doar atunci când vine vorba de gust și de aromă, ci și asupra sănătății și a siluetei, deoarece pare că această combinație ridică nivelul de colesterol.

Iată ce pași trebuie să urmezi!

Înlocuiți laptele cu untul

Ceea ce face cu adevărat laptele este să distrugă aroma ouălor. Bucătarii sunt de părere că untul este singurul produs din lapte de care aveți nevoie atunci când faceți omletă. Topiți o lingură sau două de unt la foc mediu până acesta devine auriu, apoi adăugați ouăle bătute și gătiți fără amestecare până când amestecul începe să se umfle.

Spargeți și amestecați ouăle separate într-un castron

Mulți au tendința de a sparge ouăle direct în tigaie și să amestece conținutul pe foc, rezultând astfel o compoziție cu aspect și gust neplăcute.

Folosiți o spatulă din silicon

Spatula din silicon este cea mai indicată pentru a prepara omleta. Cele din metal pot răzui și zgâria stratul de acoperire al tigăii, iar cu o lingură de lemn nu veți reuși întotdeauna să întoarceți omleta.

Gătiți întotdeauna la foc mediu

Gătirea rapidă a omletei nu va face decât s-o usuce, de aceea nu este recomandat să dați focul mare atunci când o preparați.

Adăugați brânză la sfârșit

Brânza rasă adăugată deasupra îi va da un gust aparte omletei, dar puteți, de asemenea, să adăugați și diverse ierburi aromatice.

 

ARTICOLE SIMILARE

Teo a slabit 15 kg: “Tot ce mananc intr-o zi incape intr-o cana”

Situație îngrijorătoare: copiii petrec mai mult timp pe YouTube decât cu prietenii

Andreea Damian

Modelul Andreea Stancu, in topul modelelor anorexice

Cum să vezi doar partea bună a lucrurilor

realitatea

Sânii imenşi şi talia de viespe nu mai sunt etalon de frumuseţe. Cum arată femeia perfectă acum

HOTII au intrat noaptea peste familia lui BOBONETE din “Las Fierbinti”

Scrie un comentariu