Tabu
CULTURESlider

Greta Thunberg crede că adulții subestimează „copiii supărați”

Activista Greta Thunberg a spus că adulții ar trebui să înceteze să-i numească superior pe tineri doar „supărați” din cauza încălzirii globale.

Thunberg a vorbit după sosirea ei la Lisabona, Portugalia, în urma traversării Atlanticului. Răspunzând la o întrebare a unui jurnalist care a spus că unii adulți spun că e doar „supărată” din cauza schimbărilor climatice, Thunberg a spus: „Suntem supărați, suntem frustrați și avem motive întemeiate”. Ea a adăugat – „Dacă vor să nu mai fim supărați, poate ar trebui să nu ne mai enerveze”.

Thunberg a călătorit într-un catamaran cu vele de 48 de metri, numit La Vagabonde cu australianul Riley Whitlum și Elayna Cărăușu, precum și cu britanicul Nikki Henderson iar barca lor folosea panouri solare și hidro-generatoare pentru energie. Între timp, într-un raport publicat marți în timpul COP25, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a solicitat țărilor să acorde prioritate finanțării pentru a urgenta lupta împotriva efectelor schimbărilor climatice. În deceniile următoare, încălzirea globală este de așteptat să provoace mii de decese suplimentare în fiecare an din cauza malnutriției, a bolilor transmise de insecte și a stresului termic. Cercetătorii OMS au examinat 101 de țări pentru a afla care dintre acestea au dezvoltat deja strategii de sănătate și împotriva schimbărilor climatice și dacă aceste planuri au un sprijin financiar suficient. S-a constatat că aproximativ jumătate dintre țările chestionate au elaborat o strategie națională. Însă din 45 de țări supuse unei analize mai detaliate, mai puțin de 40% au declarat că bugetul lor actual de sănătate acoperă total sau parțial costurile estimate ale punerii în aplicare a planurilor lor naționale. Doar 9% au alocat suficiente resurse pentru a-și îndeplini strategiile în întregime.

ARTICOLE SIMILARE

Cum să reduci riscul de infectare cu Covid-19 când iei masa în oraș: sfaturi de la un expert în boli infecțioase

Andreea Damian

TRAGEDIE! Cum a murit copilotul elicopterului SMURD cazut in lacul Siutghiol

Sărbătoritul zilei de 20 aprilie

realitatea

Cum te vopsești acasă ca la salon: sfaturi de la profesioniști

Andreea Damian

Uber va investi în viitor mai mult în biciclete

realitatea

Când va avea loc Târgul de Crăciun din București

Andreea Damian

Scrie un comentariu