Tabu
LIFE & LOVE Psihologie Slider

Greu de crezut: femeile nu sunt la fel de amuzante ca bărbaţii?

femeile

Un studiu cu care reprezentantele sexului frumos nu sunt de acord susține că bărbații sunt mai amuzanți decât femeile. Cercetătorii de la Universitatea Aberystwyth și de la Universitatea din Carolina de Nord au realizat o meta-analiză a 28 de studii care au examinat cât de amuzante au fost peste 5.000 de persoane.

Multe dintre studii le-au solicitat paticipanților să scrie titluri amuzante pentru o imagine, care au fost apoi evaluate fără să se știe sexul autorului. Cercetătorii au descoperit că 63% dintre bărbați au reuşit titluri mult mai amuzante decât cele ale femeilor. Din cei peste 5.000 de participanți, 67% au fost femei, eliminând și compensând excesiv eventualele prejudecăți de gen.

„În medie, bărbații par să aibă o capacitate mai mare de a produce umor decât femeile”, a scris Dr. Gil Greengross, autorul studiului și psiholog evoluționist la Universitatea Aberystwyth din Marea Britanie, într-un articol pentru Psychology Today. Dar a subliniat faptul că nu fiecare bărbat a fost mai amuzant decât fiecare femeie. Expertul a insistat că, conform științei, rezultatele arătau că bărbații erau considerați în general amuzanți.

De asemenea, ea a menționat că un „mare simț al umorului” a fost unul dintre criteriile  împerecherii atunci când vine vorba de alegerea unui bărbat de către femei. „Umorul este puternic corelat cu inteligența, motiv pentru care femeile apreciază bărbații cu un simț al umorului dezvoltat, deoarece inteligența a fost crucială pentru supraviețuirea de-a lungul istoriei noastre evolutive când am trăit în principal în grupuri”, explică Greengross.

Dar comedienele – și publicul larg de altfel – resping concluziilor studiului. „Este doar un alt studiu plictisitor care susține că femeile nu trebuie să fie amuzante ca să-și găsească un partener”, declară comediana britanică Eleanor Morton. „(Studiul) Este ignorant”, a remarcat comediana daneză Sofie Hagen.

ARTICOLE SIMILARE

JLo, în bikini de ziua ei. Ce dietă o ajută să se mențină în formă la 49 de ani

Andreea Damian

Casting la Bucharest Fashion Week!

realitatea

Kevin Spacey, eșec umilitor. Noul său film a avut încasări de doar 126 $

Andreea Damian

Alexis Bledel, cea mai periculoasă celebritate online în 2019

Andreea Damian

Muzica reggae va fi protejată de ONU

realitatea

Regele Thailandei a închiriat un întreg hotel din Germania unde s-a autoizolat împreună cu 20 de femei

Andreea Damian

Scrie un comentariu