Home > Psihologie > Greu de crezut: femeile nu sunt la fel de amuzante ca bărbaţii?

Greu de crezut: femeile nu sunt la fel de amuzante ca bărbaţii?

femeile

Un studiu cu care reprezentantele sexului frumos nu sunt de acord susține că bărbații sunt mai amuzanți decât femeile. Cercetătorii de la Universitatea Aberystwyth și de la Universitatea din Carolina de Nord au realizat o meta-analiză a 28 de studii care au examinat cât de amuzante au fost peste 5.000 de persoane.

Multe dintre studii le-au solicitat paticipanților să scrie titluri amuzante pentru o imagine, care au fost apoi evaluate fără să se știe sexul autorului. Cercetătorii au descoperit că 63% dintre bărbați au reuşit titluri mult mai amuzante decât cele ale femeilor. Din cei peste 5.000 de participanți, 67% au fost femei, eliminând și compensând excesiv eventualele prejudecăți de gen.

„În medie, bărbații par să aibă o capacitate mai mare de a produce umor decât femeile”, a scris Dr. Gil Greengross, autorul studiului și psiholog evoluționist la Universitatea Aberystwyth din Marea Britanie, într-un articol pentru Psychology Today. Dar a subliniat faptul că nu fiecare bărbat a fost mai amuzant decât fiecare femeie. Expertul a insistat că, conform științei, rezultatele arătau că bărbații erau considerați în general amuzanți.

De asemenea, ea a menționat că un „mare simț al umorului” a fost unul dintre criteriile  împerecherii atunci când vine vorba de alegerea unui bărbat de către femei. „Umorul este puternic corelat cu inteligența, motiv pentru care femeile apreciază bărbații cu un simț al umorului dezvoltat, deoarece inteligența a fost crucială pentru supraviețuirea de-a lungul istoriei noastre evolutive când am trăit în principal în grupuri”, explică Greengross.

Dar comedienele – și publicul larg de altfel – resping concluziilor studiului. „Este doar un alt studiu plictisitor care susține că femeile nu trebuie să fie amuzante ca să-și găsească un partener”, declară comediana britanică Eleanor Morton. „(Studiul) Este ignorant”, a remarcat comediana daneză Sofie Hagen.

Articole asemanatoare
100 de ani
10 lucruri obișnuite interzise femeilor în urmă cu 100 de ani
coronavirus
De ce femeile au un risc mai mare de a se infecta cu coronavirus
femeile
Femeile nu au vorbit prea mult în filmele anului 2019 – studiu
infarct
Femeile care suferă un infarct mor inutil din cauza discriminării de gen în accesul la asistenţă medicală

Comenteaza acest articol

Greu de crezut: femeile nu sunt la fel de amuzante ca bărbaţii?

by Andreea Damian   1 min
0