Tabu
Image default
LIFESTYLE

Grevă generală în educație! Cât va dura greva profesorilor

Sindicatele din Educaţie declanşează luni greva generală, nemulţumiţi de salarizarea personalului din sistem. Protestul va continua până când Guvernul va veni cu o soluţie credibilă, care să ofere perspective foarte clare, iar cei care au semnat pentru declanşarea ei vor renunţa la această formă de protest.

Părinților le este recomandat de către sindicate să ţină copiii acasă în timpul grevei, deşi au dat asigurări că “nu se va pune lacătul pe şcoli”.

Reprezentanţii Guvernului au propus în întâlnirea de duminică cu liderii sindicatelor stimulente financiare pentru debutanţi şi cadrele didactice titulare din unităţile de învăţământ aflate în zone defavorizate.

Executivul şi-a menţinut totodată angajamentul de a majora salariile până la maximul grilei personalului nedidactic inclus Anexa 8, in completarea aplicării Legii salarizării nr. 153, a precizat un comunicat al Guvernului.

Această măsură care vizează creşterea veniturilor, va fi extinsă şi pentru celelalte categorii de salariaţi din Anexa 8.

Întrebat duminică, după o nouă rundă de negocieri, cât va dura greva din învățământ, Marius Nistor, preşedinte Federaţia “Spiru Haret” a spus: 

“Greva va dura până în momentul în care colegii noștri, care la referendum au votat cu DA pentru această formă de protest, tot prin referendum vor decide să înceteze acțiunea în cauză. Deci totul depinde strict de ceea ce va face clasa noastră politică, de ceea ce va face Guvernul României, Parlamentul României.

Discutăm de asumarea unei decizii politice. Este capabilă clasa politică de o astfel de decizie? Dacă da, atunci vor trebui să se manifeste cât mai rapid cu putință. Vreau să repet nu este o grevă de lider de sindicat, este o grevă a majorității colegilor noștri, chiar și ale membrilor de sindicat.

Ei decid ceea ce este satisfăcător din punct de vedere al statutului social. În funcţie de ce decid colegii noștri vom ști ce vom face mai departe”, a comentat Marius Nistor, preşedinte Federaţia “Spiru Haret”.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Brigitte Sfăt, în ROCHIA de MIREASĂ! Uite cum arată SOȚIA lui Ilie Năstase

Ce bomba sexy i-a luat locul lui Teo Trandafir in patul lui Iosef Constantin!

Mesajul fetitei ANDREEI MARIN pentru iubitul mamei sale

Cum sa ai o vacanta memorabila de Revelion

realitatea

Fiul Luminitei Anghel, hartuit de colegi: “Ma injurau si ma faceau homosexual”

Prințul Harry, îndrăgostit de Halle Berry în studenție. Reacția actriței, de milioane

Andreea Damian

Scrie un comentariu