Home > Agenda > stiri > PAPA, sutienele si farsele de 1 APRILIE!

PAPA, sutienele si farsele de 1 APRILIE!

De unde vin farsele de 1 Aprilie?…Posibil, de la un Sanctitatea Sa, Papa! E vorba de Papa Grigore al XIII-lea. cel care  a introdus calendarul ce-i poarta numele (“gregorian”), facand unele corectii la calendarul precedent. Astfel, in anul 1562, Grigore al XIII-lea a hotarat ca 1 ianuarie sa devina 1 aprilie, insa nu toata lumea a aflat la timp de aceasta corectie a calendarului si a continuat sa sarbatoreasca Anul Nou pe …1 Aprilie. De aici si ideea de farse facute in aceasta zi.

Astfel, in 1998 Burger King a anuntat punerea in vanzare a unui hamburger pentru stangaci, in 1957 BBC realiza un reportaj in care povestea cum taranii elvetieni recolteaza spaghetele din copaci, iar in 1862 insusi Mark Twain a scris un articol in care relata descoperirea unui trup de om pietrificat perfect.

1 Aprilie acopera si alte registre . De pilda, “April Fool” (Pacaleala de 1 Aprilie) este si numele unui agent dublu despre care se presupune ca a jucat un rol important in caderea regimului dictatorului irakian Saddam Hussein. pe 1 aprilie 1992, un imitator american a pretins ca este Richard Nixon si a anuntat la radio ca urmeaza sa candideze din nou la alegerile prezidentiale.

Fabuloasa este o poveste de pe 1 aprilie 1982, cand ziarul Daily Mail a anuntat ca unele tipuri de sutiene contin catarame metalice apte sa perturbe, in contact cu nylonul, campurile electromagnetice. Imediat, un tehnocrat, inginerul sef de la British Telecom a emis un ordin de serviciu prin care toate angajatele erau somate sa declare ce tip de sutien purtau…


Comenteaza acest articol

PAPA, sutienele si farsele de 1 APRILIE!

by   1 min
0