Tabu
lifestyle

PAPA, sutienele si farsele de 1 APRILIE!

De unde vin farsele de 1 Aprilie?…Posibil, de la un Sanctitatea Sa, Papa! E vorba de Papa Grigore al XIII-lea. cel care  a introdus calendarul ce-i poarta numele (“gregorian”), facand unele corectii la calendarul precedent. Astfel, in anul 1562, Grigore al XIII-lea a hotarat ca 1 ianuarie sa devina 1 aprilie, insa nu toata lumea a aflat la timp de aceasta corectie a calendarului si a continuat sa sarbatoreasca Anul Nou pe …1 Aprilie. De aici si ideea de farse facute in aceasta zi.

Astfel, in 1998 Burger King a anuntat punerea in vanzare a unui hamburger pentru stangaci, in 1957 BBC realiza un reportaj in care povestea cum taranii elvetieni recolteaza spaghetele din copaci, iar in 1862 insusi Mark Twain a scris un articol in care relata descoperirea unui trup de om pietrificat perfect.

1 Aprilie acopera si alte registre . De pilda, “April Fool” (Pacaleala de 1 Aprilie) este si numele unui agent dublu despre care se presupune ca a jucat un rol important in caderea regimului dictatorului irakian Saddam Hussein. pe 1 aprilie 1992, un imitator american a pretins ca este Richard Nixon si a anuntat la radio ca urmeaza sa candideze din nou la alegerile prezidentiale.

Fabuloasa este o poveste de pe 1 aprilie 1982, cand ziarul Daily Mail a anuntat ca unele tipuri de sutiene contin catarame metalice apte sa perturbe, in contact cu nylonul, campurile electromagnetice. Imediat, un tehnocrat, inginerul sef de la British Telecom a emis un ordin de serviciu prin care toate angajatele erau somate sa declare ce tip de sutien purtau…

ARTICOLE SIMILARE

Ruxandra Donose va canta „Werther” la Sala Radio

realitatea

Cărturești, proiecții de scurt metraje pe terasă

realitatea

Oprah și Michelle Obama pe aceeași copertă

realitatea

Ce ar face femeile și bărbații dacă ar fi de celălalt sex pentru o zi

realitatea

Regizorul filmului “Batman-, acuzat că a furat numele unui oraș turcesc

realitatea

Parintele Micai, distrus de durere: “Cand ii vedeam ochii albastri ii pupam picioarele!”

Scrie un comentariu