Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

The Guardian face topul celor 10 lucruri de făcut în Cluj-Napoca

„Capitala Transilvaniei are o populație mare de studenți și o atmosferă artistică, cu cluburi excelente și unele dintre cele mai îndrăgite festivaluri de muzică electronică din Europa”, scriu jurnaliștii britanici.

The Guardian a enumerat topul celor 10 lucruri de făcut în Cluj-Napoca.

  1. Centrul vechi

„Centrul istoric din jurul Pieței Unirii, cea mai mare piață din Cluj, este superb. Fii atent la hotelul Melody Central. S-a deschis în 1890 ca hotel, dar a fost și club de jazz și capelă. Biserica Sf. Mihail este o imensă clădire gotică, iar obiectivele din jurul pieței includ Palatul Banffy, care acum găzduiește Muzeul Național de Artă și vechea primărie. Cele trei piețe principale din centrul orașului – Mihai Viteazul și Avram Iancu, precum și Piața Unirii – sunt pline de clădiri istorice și baruri confortabile”, se arată în articolul din The Guardian.

2. Festivalurile de muzică electronică

Festivalurile atrag foarte mulți vizitatori la Cluj și au schimbat într-adevăr orașul și au accelerat creșterea acestuia. Este cel mai cunoscut pentru evenimente de muzică electronică, în special Electric Castle (15-17 iulie 2020), care a câștigat premiul cel mai bun festival de talie medie la la European Festival Awards din 2019. Untold este un alt festival major (30 iulie-2 august). În acest an se lansează Form Days, o extravaganță de muzică și arte în Gilău, în afara orașului (2-5 iulie).

3. Artă, filme și par

„Clujul este un loc foarte creativ, cu un mix de instituții consacrate precum Muzeul Național de Artă și mai multe galerii subterane precum Fabrica de Pensule”. Una dintre cele mai bune galerii de artă modernă este Galeria Quadro, în timp ce Creic Center este un nou hub creativ pentru artiștii locali.

Există un interes mare pentru film și la Cluj: Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai-7 iunie) este cel mai important din România, fiind lansat în urmă cu 17 ani. Un loc neobișnuit de vizitat este Hairgonomy Hair Salon, care găzduiește în mod regulat DJ-uri și artiști la petreceri, dar aici se pot desfășura cu expoziții de artă.

4-5. Barurile nu lipsesc din lista The Guardian, fiind menţionate localurile Joben Bistro, Enigma şi Booha. Pentru un brunch lejer sunt recomandate District of Toast, Meron, Eggcetera, Ham and Jam, Sisters.

6. Someşul, Parcul Central, Grădina Botanică şi Muzeul Etnografic sunt recomandate pentru petrecerea timpului în aer liber.

7. În materie de restaurante, The Guardian îi trimite pe turiştii aflaţi în Cluj la Samsara Foodhouse, pentru un meniu vegetarian sau vegan delicios şi la Samsara Teahouse pentru un ceai organic şi decorul ieşit din comun. Pentru o masă tradiţională, The Guardian recomandă restaurantul Roata.

Samsara Foodhouse

8. Magazinele tip outlet sau second hand sunt şi ele incluse în topul publicaţiei, alături de câţiva dintre artizanii clujeni: Helofita, Tabita, The Mill Handmade for Life si desginerul local Adina Grapa.

9. Hosteluri noi și funky

Conceptul de hostel este unul destul de nou în Cluj, dar acum a început să se dezvolte și aici: Iron hostel sau Zen hostel sunt cele mai bune opțiuni dacă alegeți să petreceți câteva nopți în Cluj. În oraș sunt destule apartamente atrăgătoare şi pe Airbnb.

10. Un rai al cluburilor

Un alt motiv pentru a vizita Clujul constă în cluburi, unde băutura este cât de cât ieftină. Aici sunt amintite Club Midi, FORM Space sau La Gazette Club.

ARTICOLE SIMILARE

Specialiștii recomandă purtarea măștilor în timpul sexului pentru a reduce riscul transmiterii coronavirusului

Andreea Damian

1 din 4 tineri s-a gândit la sinucidere din cauza pandemiei

Andreea Damian

Karl Lagerfeld – designerul care a revoluționat moda, numit regele – a murit

realitatea

Mihaela Rădulescu, drama vibratorului: “Masturbări fără număr!”

Kate Middleton i-a „suflat” titlul de sub nas cumnatei sale

Andreea Damian

Scandalul Reghe-Prodanca. Prima imagine cu iubita însărcinată

Andreea Damian

Scrie un comentariu