Tabu
FASHIONSlider

Gulerul Peter Pan, de la Colette la influenceri

Popularizat de scriitori la începutul secolului al XX-lea, acest guler retro este din nou la modă pe rețelele de socializare. Un semn al vremurilor, pe platformele de videoconferință, este un adevărat eye-catcher.

Ultima tendință purtată de toate vedetele de pe internet: gulerul vintage. Este peste tot, de la gulerul Peter Pan până la cel XXL, tăiat drept sau cu dantelă, detașabil sau cusut pe o bluză cu mâneci bufante, la un preț foarte mic, până la guler de marcă – Miu Miu sau Gucci.

„Îmi place latura sa feminină și retro, ca și cum ar fi fost furat de la bunici”, explică un influencer de modă din Franța. „În ciuda aspectului său îndrăzneț, este foarte ușor de purtat. O bluză cu guler din dantelă îți oferă instantaneu un aspect îngrijit”.

Un pic demodată, a-i spune, dar această piesă de modă minimalistă este purtat în jurul gâtului de cele mai stilate femei. În timp ce infuzează un aer romantic în aspect, alura sa versatilă se potrivește pe toate stilurile. De la glam la rock până la aspectul gotic sau chiar romantic, există ceva pentru toată lumea să își însușească personal această tendință.

Cum porți gulerul Peter Pan?

Din bumbac, imitație de piele sau vinil, gulerul Peter Pan nu încetează să se reinventeze în fiecare anotimp. Când vine vorba de culori și modele, gulerul e deosebit! Dar pentru a afișa cu acuratețe această tendință care înflorește pe străzi, trucul este să purtați gulerul Peter Pan cu un top ușor și să-l lăsați la vedere. De asemenea, dacă optați pentru un guler detașabil, nu ezitați să-l amestecați cu haine strălucitoare sau diferite texturi pentru a crea contrast.

Indiferent dacă apare în negru sau alb clasic, cu decoraţiuni bogate sau cu un imprimeu frapant, gulerul rotund supra-dimensionat se potriveşte perfect pe rochii şi bluze uni. Dar evitaţi aspectul de copilă! Un antidot eficient: Contrastele stilistice – acestea fac o ţinută să pară mai puţin sobră şi, de asemenea, mai feminină şi mai şic. O bluză uşor transparentă cu un guler Peter Pan aparent inocent se potrivesc foarte bine cu o pereche de jeanşi comozi, tocuri înalte şi o geacă moto.

Must have: gulerul Peter Pan

Îşi datorează numele unui băiat care nu voia niciodată să se facă mare. Gulerul Peter Pan scoate la iveală amintiri din copilărie şi este un must-have absolut în acest sezon pentru cei care vor să fie în pas cu moda.

Acesta apare în colecţiile Victoria Beckham, la fel cum a apărut şi în cele Marc Jacobs, Givenchy şi Louis Vuitton. Nici măcar renumita marcă haute-couture Chanel nu l-a putut trece cu vedere în cadrul prezentărilor de la Paris. Gulerul Peter Pan a împodobit numeroase rochii, bluze şi jachete şi, de atunci, şi-a sărbătorit revenirea în lumina reflectoarelor de pe întreaga scenă internaţională a modei.

Acest punct de atracţie discret, de regulă de un alb imaculat, cu marginile sale rotunjite specifice a apărut prima dată ca element de fashion la începutul secolului 20. Acesta a împodobit costumul actriţei Maude Adams în rolul de Peter Pan, de acolo trăgându-i-se şi numele. În perioada sa de glorie din anii douăzeci, acesta a fost folosit în principal ca o notă de inocenţă în ţinutele de duminică ale copiilor.

Astăzi, gulerul Peter Pan cu aspectul său trendy şi feminin a cucerit inimile fashionistelor – într-un fel deloc conservator. Cel mai popular exemplu pentru atracţia faţă de guler este modelul britanic, Alexa Chung. Faptul că ea este considerată un idol în privinţa stilului este unul din motivele pentru care timidul accesoriu alb a devenit un must-have în numeroase ţinute.

ARTICOLE SIMILARE

Sofia Vergara are o nepoată de 30 de ani care arată exact ca ea FOTO

Andreea Damian

Anca Ţurcaşiu, uitată pe o insulă din Thailanda

Andreea Damian

Poliţistă promovată după ce a alăptat un bebeluș subnutrit pe holurile spitalului

Andreea Damian

Ce preț are o salată în restaurantul pe care îl deține Dani Oțil! Nu oricine își permite

Andreea Damian

Cine este bărbatul cu care Viviana Sposub s-a afișat la o lună de la despărțirea de George Burcea

Andreea Damian

S-a lămurit cineva la ce folosește gluga de la fustă?

Andreea Damian

Scrie un comentariu