Home > Health > Guma de mestecat fără zahăr ar putea ajuta la combaterea cariilor dentare

Guma de mestecat fără zahăr ar putea ajuta la combaterea cariilor dentare

gumă de mestecat

Consumul de gumă de mestecat fără zahăr după mese poate reduce cu până la 28% incidența și creșterea cariilor dentare.

Guma de mestecat ar putea ajuta la reducerea dezvoltării cariilor dentare la adulți și copii, a constatat o revizuire a 12 studii publicate în ultimii 50 de ani, efectuate de cercetătorii de la King’s College London.

Studiul a descoperit că mestecarea gumei fără zahăr după mese poate reduce cu până la 28% incidența și creșterea cavităților dentare.

„Există un grad considerabil de variabilitate a efectelor din datele publicate, iar studiile incluse au fost, în general, de o calitate moderată”, a declarat cercetătorul principal, profesor Avijit Banerjee. „Cu toate acestea, am simțit că există o nevoie certă de a actualiza și reîmprospăta cunoștințele existente despre guma fără zahăr și efectul acesteia asupra cariilor dentare și sănătății orale. Planificăm cercetări suplimentare pentru a determina acceptabilitatea și fezabilitatea utilizării acestei metode în sănătatea publică.”

În ultimii ani, consumul gumei de mestecat fără zahăr a părut un posibil supliment la strategiile de prevenire existente, cum ar fi periajul și ața dentară pentru a proteja dinții de carii. Cu toate acestea, au existat puține dovezi pentru a susține aceste afirmații.

Atât stimularea salivei care poate acționa ca o barieră naturală pentru protejarea dinților, cât și controlul mecanic al plăcii care rezultă din actul de mestecat, pot contribui la prevenirea cariilor dentare”, a spus prof. Banerjee. „Guma fără zahăr poate acționa, de asemenea, ca purtător pentru ingredientele antibacteriene, inclusiv xilitol și sorbitol. Nu au existat dovezi concludente recente înainte de această revizuire care arăta relația dintre încetinirea dezvoltării cariilor și mestecarea gumei fără zahăr.”

Articole asemanatoare
Ceaiul care îți distruge dinții. Îl consumi adesea la birou
Guma de mestecat îţi poate produce riduri?

Comenteaza acest articol

Guma de mestecat fără zahăr ar putea ajuta la combaterea cariilor dentare

by Andreea Damian   1 min
0